Skræppe­bladet blogger dine lokale nyheder

Vær med til at skrive beboernyheder på hjemmesiden

Følg med i nyhederne i boligforening­ens område. Et godt sted at starte er Skræppebladets blog, hvor der i stor udstrækning følges med i det, andre medier skriver om beboernes nærområder. Her kan du også læse bloggens egne nyheder, og samtidig er der god plads til meninger og kommentarer om livet i Brabrand Boligforening.
Du kan let være med: opret dig som bruger, log ind og skriv løs. Du kan også sende en mail til blog[AT]skraeppebladet[DOT]dk for yderligere info eller for at blive oprettet som skribent med det samme.

Vi bringer her et udvalg af blog-indlæg i resumeform fra midt i april til midt i maj. Som på bloggen er det nyeste først. Dato er angivet i parentes.

Holmstrup vil hejse beboerne op og ned
Holmstrup, der er opført i midten af 1970’erne i op til fem etager, har ingen elevatorer, hvilket kan gøre det svært for ældre og handicappede. Nu afholder beboerafdelingen møder om “øget tilgængelighed” og håber på at få tilskud til at etablere elevatorer i en del af bygningerne. (13/5)

Haveforening imod kolonihavehuse
Haveforenigen “Holmstrup Haver” er imod havehuse. Selvom der det seneste år er bygget adskillige små huse, har bestyrelsen forsøgt at stoppe etablering af flere huse, men uden held.
Nu har haveforeningens årsmøde vedtaget et forslag, som kan tvinge havehusejere til at jævne huset med jorden. (13/5)

JP-Leder: Sprogtest er et mysterium
Skoler i det vestlige Århus får katastrofalt få nye elever, fordi børnene ikke består sprogtesten, som giver adgang til børnehaveklassen.
”Det ligner et mysterium. Det er svært at finde en forklaring på, at børnene i det vestlige Århus trods en massiv indsats for hvert år bliver dårligere og dårligere til dansk,” skriver JP. (12/5)

Tvivl om effekt af videoovervågning

Politikerne er ikke i tvivl: Videoovervågning i f.eks. Gellerup har stor effekt. Forskere ved Aarhus Universitet afdeling for overvågningsstudier kan dog ikke påvise, at det hjælper hverken politi eller borgere. Videokameraer kan give falsk tryghed eller ligefrem utryghed.
“Århus skal have videoovervågning, uanset at der rejses kraftig tvivl ved, om overvågningen har den ønskede effekt,” siger rådmand Gert Bjerregaard. (12/5)

Kattejammer og muskelhunde skal ud
Først var det muskelhundene, der skulle ud. Nu er det uterlige katte, der står for skud. De skal ud, hjem eller væk. I Holmstrup deles der pulver ud, som kan skræmme kattene væk fra haven – også selvom det var naboens kat. Pulveret kan gratis hentes hos varmemesteren. (11/5)

Nyt gammelt beboerblad i Holmstrup
Holmstrup har (igen) fået et nyt lokalt beboerblad. Bag den lidt kryptiske overskrift gemmer sig historien om et samarbejde med naboafdelingerne Thorsbjerg og Odinsgård (og bladet Ny Sofus). Blad-samarbejdet ophørte efter nogle måneder og har resulteret i at beboerbladet igen hedder Sofus. (11/5)

Ellekærskolen trues af lukning pga. sprogtest
Ellekærskolen på Jernaldervej risikerer at skulle lukke på grund af sprogtest og tvangsspredning. Nye to-sprogede elever skal gennem en sprogtest for at få lov til at starte i børnehaveklasse, men i år har kun ni ud af 66 børn bestået kommunens sprogtest. De øvrige 57 elever sendes ud på andre skoler, hvor andelen af danske børn er større. (8/5)

Billigere husleje med mindre energi
Boligselskabernes Landsforening har lanceret en hjemmeside, der skal hjælpe afdelingesbestyrelser, ansatte og beboere med at spare på energien. Den såkaldte el-spare-portal anser det for realistisk, at man kan spare sig til huslejenedsættelser. (7/5)

Engdalskolen giver online-lektiehjælp
Eleverne på Engdalskolen i Brabrand kan få lektiehjælp ved computeren hjemme på værelset. Forsøgsordningen er en succes, der til efteråret bliver landsdækkende. På hjemmesiden Lektier-online.dk kan de på mail, chat eller via webcam få hjælp til blandt andet regnestykker og engelsk grammatik. (7/5)

Fattige børn bor i Brabrand, Århus V og Viby
Tusinder af århusianske børn lever i fattigdom, og langt de fleste bor i Brabrand, Århus V og Viby. Og antallet er mere end fordoblet siden 1996. Det er især hos familier med anden etnisk baggrund end dansk at fattigdommen er størst: Mens kun 2,4 % af de etnisk danske børn lever i fattige familier, gælder det hvert femte barn af en indvandrer eller efterkommer af en indvandrer. (7/5)

Din lejlighed skal energimærkes
Brabrand Boligforening er gået i gang med at energimærke alle afdelinger. I Sonnesgården er arbejdet gået i gang, og inden efteråret er alle afdelinger energimærket. Formålet med den lovpligtige energimærkning er at måle nuværende energiforbrug og give forslag til forbedringer som kan spare på energien. (5/5)

Husk tydelig adresse på konkurrence-kuponer
I Skræppebladet er der en børne-krydsord, hvor tre vindere hver får et gavekort tilsendt. Hvis du vil deltage og vinde, skal du skrive tydeligt navn og fuld adresse. Senest har vi fået et gavekort retur, fordi postbudet ikke kunne finde modtageren. (4/5)

Asian Sensation og Martin fra X Factor i City Vest
X Factor-stjernerne Martin og Asian Sensation giver dobbeltkoncert i City Vest torsdag den 7. maj., hvor City Vest holder “open by night”. Er du hurtigst til at løbe 70 meter i sko med høje hæle kan du vinde op til 15.000 kr. (2/5)
Wammen, Ravn og Albrechtsen taler 1. maj i Gellerup
Århus Borgmester Nicolai Wammen er blandt talerne ved Café Perlens 1. maj-arrangement i beboerhuset Yggdrasil. Øvrige talere er bl.a. Keld Albrechtsen og Jan Ravn. (1/5)

Job: Husleder til beboerhuset Tousgårdsladen
Beboerhuset Tousgårdsladen, der ofte blot kaldes Laden søger ny leder (”husmand”) til at lede den daglige drift af huset og dets aktiviteter fra august. (1/5)

Lejere smides ud fordi de ikke har råd til huslejen
Antallet af lejere, der bliver sat på gaden af fogeden, er steget voldsomt i Århus, og direktør for Brabrand Boligforening, Torben Overgaard mener, at indkomsterne ikke følger med prisudviklingen:
“Når huslejen i den almene sektor stiger, og den sociale indtægt ikke stiger, så bliver der et større og større gab, og derfor vil der være flere, der kommer i økonomiske vanskeligheder,” siger han. (1/5)

Job: Aktivitetsmedarbejder til Holmstrup
Holmstrup søger en aktivitetsmedarbejder til en nyoprettet stilling. Medarbejderen skal arbejde med forebyggende indsats overfor børn og unge, støtte til frivillige og styrke indsats overfor områdets skæve eksistenser. (30/4)

Karen Elleman. Presse-foto fra Folketinget.dk

Karen Elleman. Presse-foto fra Folketinget.dk

Indenrigs- og socialminister besøgte Gellerup

Karen Ellemann besøgte Gellerup for at se på arbejdet med udsatte unge. Gåturen bragte ministeren forbi Klubberne i Gellerup, og her nåede hun at se den nye legeplads.
Ministeren blev orienteret om helhedsplanen for Gellerup og rådmand Gert Bjerregaard glæder sig over at den blev modtaget med stor interesse fra ministerens side. (30/4)

Udsigt til råd og skimmelsvamp
Beboere i Brabrand Boligforenings afdeling 1 Hans Broges Parkens rækkehuse på Udsigten klager over fugt, råd og skimmel i vægge og gulve. Tv2 Østjylland har besøgt flere af beboerne, hvor det tydeligt ses at fugt i vægge får puds til at falde af, mursten kan pilles ud med de bare hænder og isoleringsmaterialet i hulmuren er så fugtig, at det kan vrides. (28/4)

TV2 Østjylland spørger Torben Overgaard om fugt og råd på Udsigten. Foto af udsendelsen

7,5 mio. til buskrydning mv. i Gellerupparken
Indenrigs- og Socialministeriet uddelte i onsdags 50 mio. kr. til projekter, der skal forny områder med høj ledighed og store sociale udfordringer. Gellerupparkens østlige del var blandt de støttede projekter og modtager 7,5 millioner kroner til fysisk omdannelse af området, faciliteter til fritidsaktiviteter, en kriminalpræventiv renovering af udearealer (bl.a. rydning af buske) samt forbedring af Gellerupparkens omdømme. (25/4)

Lejere skal lære at spare på energien for en mio.
Energistyrelsen har bevilget ni mio. kr. til ni projekter, der skal sikre øgede energibesparelser i bygninger. Et af de støttede projekter har fokus på lejere og almene boliger. (24/4)

Stiften: Læs på Skræppebladet om hærværk i picnichytter
Århus Stiftstidende er faldet over Skræppebladets historie om picnic-hytten, der i weekenden er blevet udsat for hærværk. Artiklen var mandagens nyhed på Skræppebladets blog. (23/4)

Påsatte brande i Århus V går uden om Gellerup
Brandvæsnet har haft travlt i den forløbne weekend med at rykke ud til påsatte brande i Århus Vest. Brabrand Boligforening har ikke lagt containere eller bygninger til ildspåsættelserne. (21/4)

Vandaler angriber picnic-hytte på Holmstrup Mark
En nyopført, overdækket picnic-plads i naturområdet mellem Jernaldervej og Edwin Rahrsvej blev i løbet af går udsat for kraftige ødelæggelser. En eller flere ukendte gerningsmænd har sparket den åbne hyttes sider i stykker og skrevet graffiti på vægge og tag. (20/4)

Kulørt hundehistorie også i Lokalavisen
Skræppebladets blogindlæg om kulørte hundetegn til hunde i afdelingerne Holmstrup, Thorsbjerg og Odinsgård har flere gange fået andre mediers opmærksomhed. Senest har Lokalavisen Århus Vest fulgt op på historien med en artikel på midteropslaget. (18/4)

TV2’s Kurt kom forbi Gellerup
Den 24. april kan du se afdelingsformand i Gellerupparken Helle Hansen og Café Perlen på tv, når TV2 Østjylland sender det populære program “Kurt kom forbi”. (18/4)

Forsinkede gavekort
Ikke alle vindere i Skræppebladets konkurrencer har fået tilsendt det lovede gavekort til Bog & Idé i City Vest. Boghandlen, der har skiftet bogholderi, beklager forsinkelsen og har lovet, at de syv vindere, som venter på gavekortet, får det tilsendt snarest muligt. (17/4)

Nye tider for beboerrådgivning­erne
Beboerrådgivningerne i 62 boligområder landet over har med udgangen af 2008 mistet den hidtidige finansiering. Nu er der lagt op til at beboerrådgivningerne fortsætter under f.eks. lokale helhedsplaner, og Landsbyggefonden støtter stadig bl.a. beboerrådgivningerne gennem boligaftalerne for 2007 – 2010. (17/4)

Ny minister for almene boliger
Karen Ellemann er tirsdag den 7. april 2009 blevet udnævnt til ny indenrigs- og socialminister. Dermed er den 39-årige datter af forhenværende udenrigsminister Uffe Elleman-Jensen også ny minister for den almene boligsektor. (16/4)

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-05 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-05 Juni
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-05 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data