?-Debat: Jeg har netop set lokalnyheder i TV 2 Østjylland

Man omtalte Gellerupplanen, og hvad man kan gøre for at løse problemerne der.

Jeg og min mand flyttede derud 1972 i studietiden og fik vore 2 ældste børn der og var meget glade for at bo der, indtil vi blev færdige på universitetet. Dette selvom vi allerede da kunne se sociale problemer true i fremtiden i og med, at man ukritisk og planløst og uden at supplere med tilstrækkelige bevillinger ”eksporterede” sociale problemer derud i forbindelse med sanering af hele gader i den socialt belastede del af Århus.

Siden har vi boet i embedsboliger, hvoraf især den sidste var fornem og dejlig. Men vi mindes stadig vores lejlighed på Gudrunsvej som en fantastisk bolig med hensyn til plan, kvalitet og meget meget mere.
Nu er min mand gået på efterløn/pension og vi har i kraft af vores lave nummer i boligforeningen kunnet få en attraktiv lejlighed i Brand Boligforenings afd. 1.

Men aftenens indlæg i fjernsynet provokerer mig til at komme på banen.
Problemet i Gellerup vil ikke blive løst af alverdens delvise nedrivninger eller mix af erhverv/leje/eje. Man får ikke løst Gellerups problem, før man accepterer og erkender og handler ud fra, at PROBLEMET ER befolkningssammensætningen.. Ingen danskere som jeg og min mand vil flytte derud, før befolkningssammensætningen ændres. For mig vil smertegrænsen være, at man garanterer, at ”almindelige ” danskere til enhver tid skal udgøre minimum 50-60 % af beboerne

Løsningen er altså at gøre det attraktivt for ”almindelige” danskere som os at flytte tilbage til Gellerup, som da vi boede dejligt derude i 1972.

Det kan man gøre, hvis ”almindelige” danskere som os kunne skrive sig op til at ville flytte derud, hvis såfremt ifald – men bordet skal først fange, i det øjeblik, hvor det kan garanteres – højst 40-50 % af beboerne i Gellerup er og fremover vil være ”fremmede” eller socialt belastede.

Hvis man følger denne plan, behøver man ikke rive dejlige boliger ned. Men man kan langsomt tømme blokkene og acceptere, at en del lejemål står tomme en tid. Ligesom man fremover må acceptere, at lejligheder står tomme en tid, hvis fordelingen mellem ”almindelige danskere” og ”fremmede” og eller socialt belastede ikke kan opretholdes på anden vis.

Mvh
Johanne Heilskov.
Hans Brogesvej 21.
8220 Brabrand.

LÆS OGSÅ: Debatredaktion
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt