Afd. 16: Taget smuldrede, så Voldbækhave fik en stor check

Afdeling 16: Voldbækhave

Seniorbeboerne er glade for et nyt tag med tagpap

tekst og foto af Ulrik Ricco Hansen

Beboerne i det vinkelformede byggeri Voldbækhave har længe frygtet regnvejr, for taget blev mere og mere utæt i takt med, at tagets eternitplader smuldrede.
Afdelingen fungerer som et bofællesskab for ældre over 55 og blev bygget i 1994.
Som det fremgår af navnet, ligger afdelingen tæt på Voldbækken, der løber ud i Brabrand Sø og Årslev Engsø.

Godtgørelse af byggeskade
Byggeskadefonden har efter lang tid og flere undersøgelser fundet checkhæftet frem. Den har betalt en god portion af udgifterne til et nyt tag, som i løbet af sommeren er monteret på afdelingen i det vestlige Brabrand.
De øvrige penge til det nye tag er fund­et på kontoen for henlæggelser, så sandsynligvis er det ikke det nye tag, som giver anledning til den huslejestigning, der skal vedtages på beboermødet den 16. september.

Med gasbrænder svejses det nye tagpap-tag fast.

Med gasbrænder svejses det nye tagpap-tag fast.

Lang sagsbehandling
På beboermødet sidste efterår, fortalte Søren Ericsen bl.a. følgende om tag-sagen:
“Der blev udarbejdet en tilstandsrapport og et prisforslag, som blev afsendt til Byggeskadefonden. Mandag den 19. maj 2008 var vi klar med en kran, for Byggeskadefonden skulle foretage besigtigelse af skaderne. En lille dame med tilstandsrapporten i hånden, og bevæbnet med både kikkert og fotoapparat blev hejst op og svunget ind over taget.”

Check
Byggeskadefonden har nu sendt en stor check til nyt tag og inddækning af limtræsbjælke. Afdelingen skal kun betale en mindre del af udgiften til et nyt tag.
Denne gang er det ikke eternitplader; men tagpap, der skal holde regnen ude.
Håndværkerne har været i gang med stilladser, træ, tagpap og containere i et par måneder, og det forventes, at den sidste håndværker har pakket værktøjskassen og er taget af sted sidst i august eller i løbet af september.

Den hyggelige fællesgang i Voldbækhave med bl.a. burfugle, planter og sydlandske havemøbler.

Den hyggelige fællesgang i Voldbækhave med bl.a. burfugle, planter og sydlandske havemøbler.

En hyggelig afdeling
Der er mange aktiviteter i Voldbækhave. Ikke mindst i fælleslokalet og i den hyggelige glasoverdækkede gang, hvor der er både springvand, burfugle og klatreplanter under glastaget.

Hvis man har lyst, er der mange muligheder for beboerne – kaffebord, banko, fællesspisning, petanque, fælles kunst (et resultat kan ses på endevæggen i fælleslokalet), kortspil og sangaftener. Mærkedage/fødselsdage fejres med flaghejsning.

Første torsdag i hver måned er der aktivitetsdag og hvert år er der en sommerudflugt, som sidste år gik til Fur med besøg på Jeppe Åkjærs Jenle, og sluttede af med middag på Feggesund Færgekro. I år har bussen sidst i august kørt beboerne til Djursland.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt