!-Debat: Afgørende at få ændret beboersammensætning

I et debatindlæg i det seneste nummer af Skræppebladet påpeger Johanne Heilskov, Brabrand, at det alene kan lykkes at få Gellerup ind en positiv udvikling ved at få ændret den nuværende beboersammensætning.

Jeg er ganske enig.

Forholdene i Gellerupparken desværre er resultatet af 30 års fejlslagen boligpolitik. Der er ingen tvivl om, at en markant ændring af beboersammensætningen i Gellerup er helt afgørende for at vende udviklingen. Derfor har det også været min klare ambition gennem hele forhandlingsforløbet om helhedsplanen, at planen skulle indeholde flere initiativer, som kan tiltrække og fastholde flere ressourcestærke beboere.

Som bekendt er der nu indgået en aftale i den politiske styregruppe for helhedsplanen. Natten til tirsdag den 23. juni lykkedes det at få en ambitiøs plan på plads efter forhandlinger mellem Århus Kommune og Brabrand Boligforening. Senest i 2030 skal andelen af almene boliger i området bringes ned fra de nuværende 90,4 procent til 30 procent. Det er blandt andet aftalt at nedrive tre blokke og at åbne mulighed for nye, privatejede boliger.

Jeg mener, at vi kun når målet om at få skabt en blandet beboersammensætning i området, hvis andelen af almene boliger kommer betragteligt ned, sådan som det nu er aftalt. Nedrivning af boligblokke kan virke drastisk, men historien har vist, at der er brug for drastiske skridt for at rette op på situationen. Samtidig kan vi støtte os til gode erfaringer fra andre lande, som har omdannet lignende boligområder med succes.

Vi kan også støtte os til den kontante linje og de muligheder, der ligger i kombineret udlejning. Brabrand Boligforening har ført en kontant linje over for familier med børn, der har haft det svært med at indordne sig under bolig-afdelingernes regelsæt. Indsatsen gør det ikke alene, men den skaber større tryghed og bidrager dermed til et mere attraktivt boligområder, der appellerer til flere forskellige beboergrupper.

Helhedsplanen indeholder også en lang række initiativer – nye ejerformer, nye arbejdspladser, nye forretninger og små erhvervsvirksomheder i området  – der alt i alt skal drive udviklingen frem. Det er ikke gjort over natten. Langt fra. Derfor taler helhedsplanen ikke kun om år, men årtier.

Men med den aftale, vi har indgået, har vi efter min mening den bedste og mest reelle mulighed for at få skabt et attraktivt boligområde for hele Århus.

Gert Bjerregaard
Børn og Unge-rådmand
Del eller print denne side:  


Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt