Debat: Kære Gert Bjerregaard

Du har et debatindlæg i Skræppebladets septembernummer.

Her svarer du på et tidligere indlæg af Johanne Heilskov, hvori hun argumenterer for, at beboersammensætningen i Gellerup skal ændres, og at dette bl.a. skal foregå ved at indføre racediskrimination.

Vi noterer os, at du erklærer dig ”ganske enig” i hendes synspunkter vedr. ændring af beboersammensætningen, uden at du lægger afstand til det forslag, at ”fremmede” ikke skal have adgang til at bosætte sig i Gellerupparken.

I stedet argumenterer du på sædvanlig vis for, at der skal ske en udtynding og spredning af de nuværende beboere, at dette skal foregå ved nedlæggelse af almene boliger herunder nedrivning og salg, og at det nu kommer til at ske med Helhedsplanen.
Set i lyset af, at du og dit parti samtidig ikke ønsker, at der skal bygges en moské i Gellerup-området, idet I argumenterer med, at dette er i modstrid med målet for Helhedsplanen, vil vi gerne bede dig svare helt konkret på følgende:

Mener du og Venstre, at sociale problemer, som dem vi har i Gellerup, har en sammenhæng med race, etnicitet og/eller religion? Og i så fald: På hvilken måde?

På hvilken måde mener du og Venstre at det, at Gellerup får et smukt og værdigt bedehus for muslimer og et åbent kulturcenter, er en hindring for, at området udvikler fra at være et monofunktionelt boligområde til en multifunktionel, aktiv og attraktiv bydel?

Vi står for et åbent, mangfoldigt og levende Gellerup i vækst. Vi ser frem til, at der kommer til at ske en ny udvikling i vores område, og vi glæder os til, at mange flere århusianere vil komme til at nyde godt af og bidrage til den store kulturelle rigdom, som Gellerup bærer præg af.

Vi ser frem til dit svar.

Med venlig hilsen

Pia Bjerre Christensen
Bentesvej 69
Gellerupparken

Camilla Maria Løvhøj
Lottesvej 10
Gellerupparken
Del eller print denne side:  


Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt