Bryggerheksen underholdt nyudnævnte Håndsvendebryggere

Nu brygger beboerne deres eget øl

tekst og foto af Ulrik Ricco Hansen

Håndbryggerlauget holdt stiftelsesfest og ”den festlige optakt var de nyudklækkede bryggeres triumftog fra bryggerlokalet på Dortesvej til festsalen anført af Aarhus Pigegardes tambourmajor og harmoniorkestret Kærne.”

Det begyndte i 1970
Det er ikke kun Skræppebladet, der i 2010 kan fejre 40-årsjubilæum. I takt med at Gellerupparken blev færdigbygget, blev mange nye aktiviteter startet op, bl.a. Håndbryggerlauget af 1970, der er Danmarks ældste håndbryggerlaug. Efter en kort tid på Dortesvej rykkede det ind i de nuværende lokaler i Laden på Edwin Rahrsvej.

urh-skraeppebladet-2-1970-haandbryg-DSCF2149

I en af de allerførste udgaver af Skræppebladet står om det nye håndbryggerlaugs første fest:

Inspirerende causeri
”Aftenens højdepunkt nåedes da bryggernes læremester Alf Grostøl, under behørig bifald, uddelte certifikater og udnævnte hver enkelt elev til Håndsvendebrygger, hvilket i øvrigt giver ret til senere at indstille sig til prøven som Underhåndsbrygger. I aftenens løb holdt Danmarks Bryggerheks nr. 1, Eva Hemmer Hansen, et inspirerende causeri inden de nyudnævnte Håndsvendebryggere højtideligt måtte aflægge bryggerløftet.”
Det kan tilføjes, at Alf Grostøl også var forfatter med tre romaner bag sig foruden den i håndbryggerkredse legendariske ”Den lille håndbrygger” udgivet i 1970.

Forfatter og politiker
Eva Hemmer Hansen har i øvrigt skrevet sig ind i historien som samfundsdebattør og kvindesagsforkæmper. Som formand for Dansk Kvindesamfund fik hun landsmødet til at vedtage ”fri abort”. Hun sad i Århus byråd 1958-70, var journalist på Demokraten og underviste som lektor på Journalisthøjskolen fra 1964 og frem til sin død i 1983.
Vor tids moderne heks, Dannie Druehyld, er ikke overraskende stor fan af Eva Hemmer Hansen, der også udgav adskillige bøger.
Del eller print denne side:  


Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt