Tre måneders ventetid på boligstøtte

Brug Borgerservice eller få hjælp hos beboerrådgivningen

tekst og foto af Ulrik Ricco Hansen

For et år siden lukkede de døren for almindelige borgere. I efteråret har de haft lukkede telefoner for at få arbejdsro. Århus Kommunes Boligstøttekontor på Søren Frichsvej er ved at drukne i ansøgninger fra beboere, som gerne vil have tilskud til huslejen.

Massevis af ansøgninger
Boligstøttekontoret har i de seneste måneder fået mange nye ansøgninger om boligstøtte. Derfor er der i øjeblikket en forventet behandlingstid på ca. tre måneder på nye ansøgninger om boligstøtte. For at nedbringe den lange behandlingstid, er der ændret på telefontiden.
Selvom der er lang sagsbehandlingstid, kan man stadig få boligstøtte fra det tidspunkt, Boligstøttekontoret modtager ansøgningen.

Borgerservice
Selvom Boligstøttekontoret forskanser sig bag lukkede døre, kan du sagtens søge om boligstøtte alligevel. Henvend dig til Borgerservice f.eks. på rådhuset eller i Åbyhøj (i biblioteket ved siden af Kvickly). Her kan du få udleveret ansøgningsskema og få et par råd med på vejen. Borgerservice kan også lave en cirka-beregning af din boligstøtte og oplyse om sagsbehandlingstider.
Ansøgningsskemaet sendes med posten til Boligstøttekontoret eller via internet fra borger.dk, hvis du har installeret digital signatur.

Beboerrådgivning
Bor du en af Brabrand Boligforenings afdelinger med beboerrådgiver, har du også mulighed for at få personlig hjælp til at udfylde skemaet. Evt. kan du få en beboerrådgiver på besøg i din lejlighed, så I sammen kan finde de rigtige tal, der skal skrives ind i ansøgningen.

Åbningstid
Boligstøttekontoret kan træffes pr. telefon: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 9.00 – 12.00, torsdag tillige kl. 16.00 – 17.15.
Hvis særlige omstændigheder taler for det, kan du måske få en aftale om at møde op personligt på Boligstøttekontoret. Dørene er altså ikke helt smækket i.

Boligselskabernes Landsforening har udgivet en fin pjece om boligstøtte

Boligselskabernes Landsforening har udgivet en fin pjece om boligstøtte

To slags boligstøtte
Boligstøtte tildeles efter to regelsæt:
Boligydelse for husstande, hvor der bor personer, der får udbetalt folkepension eller førtidspension, hvis den er tilkendt, eller der er påbegyndt en sag herom, inden 1. januar 2003.
Boligsikring for øvrige husstande, herunder efterlønsmodtagere og personer, der er tilkendt førtidspension efter 1. januar 2003.

Mere om boligstøtte
Find din lokale beboerrådgiver på
bagsiden af Skræppebladet.

Pjece om at søge boligstøtte fra Boligselskabernes Landsforening (bl.dk):
www.e-pages.dk/bl/57/

Beregn din boligstøtte (vejledende) hos Borger.dk:
www.borger.dk/Selvbetjening/Sider/fakta.aspx?sbid=14970

Borgerservice har åbent:
Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 8:00-16:00
torsdag kl. 10.00-19.00
lørdag kl. 9.00-13.00
Mail: borgerservice@aarhus.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt