Afd. 4: Grønærten giver jord under neglene

Afdeling 4: Gellerupparken

Ledige haver i haveforeningen i Gellerupparken. Ny kompostjord på vej til haveejerne

af Helle Hansen

Haveforeningen Grønærten er en af Gellerupparkens ældste beboeraktiviteter og en af de hyggeligste med de små nyttehaver, som ligger placeret mellem blokkene på Dortesvej og Bentesvej og de tre sydligste blokke på Gudrunsvej.

I alt råder Grønærten over ca. 120 små jordlodder, som de aktive medlemmerne hvert år forvandler til små oaser fyldt med spinat, salat, kartofler, squash og alverdens lækre grøntsager, som der bliver pusset og plejet om fra tidligt til sent.

Nye hegn og kompost
I det forløbne år har Grønærten taget hul på en større renovering af havehegnene i afsnittene mellem de lave blokke. Der er blevet lagt ud på Dortesvej, hvor næste alle have nu har fine hegn, og næste år kommer turen til Bentesvejs haver.

At sætte nye hegnspæle er virkelig noget, som har kunnet få sveden frem på havelejernes pander. Men resultatet ser fantastisk flot ud, når den nye låge bliver hængt på plads, og hegnet er færdigt.
Og i løbet af dette efterår får alle de haveejere, som har bestilt, leveret fin kompost, som Grønærten har købt ind hos Århus Kommunes genbrugsstation, så afgrøderne næste sommer kan blive endnu bedre.

Havekonkurrence – og ledige haver
Grønærtens bestyrelse er hver sommer på rundtur blandt haverne, hvor de kårer de flotteste nyttehaver i hvert afsnit. Vinderne af havekonkurrencen modtager en flot gevinst ved forårets generalforsamling.

Skulle nogle beboere ved at læse denne artikel have fået lyst til selv at få jord under neglene, så er der for tiden ledige haver i flere af haveafsnittene. Og det koster 100 kroner om året at blive den lykkelige lejer af de ca. 60 m2 jord.

Det er muligt at høre nærmere om ledige haver samt eventuel venteliste hos beboersekretær Vibeke Dam Hansen, der sidder i beboerhuset Yggdrasil – tlf. 86 25 10 16 e-mail: viha@bbbo.dk
Grønærten har foreningslokale i kælderen på Dortesvej 13 – her holdes bestyrelsen møder ca. hver anden måned – næste møde er onsdag den 13. januar kl. 18.30.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt