Svævebanetog til fragtcentral er fremtiden

Lykkeskolen vandt flot 4. plads ved FFL-turneringens robot-konkurrence for børn

af Helle Hansen

”Lykketeknologi-teamet” har gjort det igen. Med to pokaler i hånden og en flot fjerdeplads har holdet igen placeret Lykkeskolen blandt de bedste skoler i Århus, hvor man kombinerer naturvidenskabsfagene og teknologi. Det skete ved FLL-turneringen (First Lego League) i Århus, som fandt sted lørdag den 7. november på Aarhus Universitet.
Konkurrencen har til formål at forbedre børn og unges interesse for de naturvidenskabelige fag.

95

Tabte semifinalen
Efter den tredje runde i konkurrencen havde Lykkeskolen 320 points. Det betød, at Lykkeskolen stadigvæk lå til en førsteplads. I kvartfinalen var holdet på en andenplads. Men i semifinalen tabte holdet desværre og sluttede på en samlet fjerdeplads. Den ene af pokalerne blev uddelt for et godt samarbejde (samarbejdsprisen), og den anden pokal var for indsigtsprisen.

Svævebanetog til fragt
Holdet fra Lykkeskolen, der kommer fra 5.-9. klasse, har brugt mange timer på teori, på at få teknisk indsigt samt på at programmere.

Holdets teoriopgave gik ud på at finde en løsning på det lokale problem med luftforurening, som blandt andet skyldes den store varetransport fra Århus Havn til fragtcentralen ved motorvejen ved Brabrand.

75

Holdet fra Lykkeskolen mener, at man kan undvære hele lastbilstransporten på Edwin Rahrs Vej ved at bygge en ”undergrund”, hvor samtlige varetransporter fra havnen til fragtcentralen foregår med et svævebane-tog. Fordelen ved sådan et tog er, at det er næsten lydløst, og at der ikke er nogen forurening.

Lykkeskolens hold har lært mange ting i løbet af projektet blandt andet at samarbejde og at løse de problemer, de stødte på undervejs, og sidst, men ikke mindst at kunne tage de nødvendige beslutninger, når der er behov for det.




Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt