Den nye lov om postkasser – og undtagelserne

Siden nytår er et blevet lovpligtigt at have opstillet postkasser ved indgangspartiet i boligblokke over 2. sal. Det gælder for en del af Brabrand Boligforenings blokke

tekst og foto af Elsebeth Frederiksen

Denne lov gør, at alle skal nedenund­er for at hente deres post og reklamer.
Dette kan være en gene for nogle beboere hvis man f. eks. er dårligt gående og ikke har mulighed for selv at hente posten.

65-blanket
Det er der imidlertid en løsning på. Hvis man er over 65, kan man gå på posthuset og få udleveret en blanket, som skal udfyldes, og derefter kan man få et klistermærke, man sætter på postkassen, og så skal postbudet gå hele vejen op med posten.

Hvis man ikke selv kan komme på posthuset, kan man få hjemmehjælper eller familiemedlemmer til at indlevere blanketten, mod at der er skrevet en fuldmagt.

Hvis man er under 65 og bevægelseshæmmet, skal man anmode om det. Det foregår via socialforvaltningen, som kan indstille en til at få kompensation for de almene regler.

IMG_4606

Pakkeposten fortsætter op
Pakkeposten kommer stadig helt op med posten, dog ikke hvis opgangen er låst, så kommer den med almindelig post i dagtimerne.

Med hensyn til, om reklamer og aviser bliver bragt til døren eller postkassen, afhænger det af det enkelte firma, og der ville det være bedst selv at kontakte dem.

Ingen reklamer tak
Da de mærker, der sad på dørene, normalt ikke kan tages af, får mange af de beboere, som var tilmeldt ordningen, nu igen reklamer.

Det medfører, at der kan ligge en del reklamer og flyde i opgangene, så man kan godt opfordre folk til at få fat på et nyt klistermærke.

Posthusene har ikke klistermærkerne liggende, så derfor skal man enten ringe til Post Danmark på 80 20 70 30 eller sende dem en e-mail: skrivpost@post.dk. Dette nummer og adresse kan for øvrigt også bruges, hvis man ønsker yderligere informationer om de nye postkasseregler.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt