Svar: Lejerne ekstrabeskattes af de borgerlige

I novembernummeret af skræppebladet har Ole Vad Odgaard (OVO) et indlæg om ekstrabeskatning af lejerne.

OVO påstår, at hvis de Radikale, SF og Socialdemokraterne i foråret havde stemt nej til et forslag fra regeringen om bl.a. at lægge moms på boligadministration, ja så var regeringen ikke kommet igennem med sit forslag.

Det er desværre ikke rigtigt. Vælgerne har sammensat Folketinget således at V og K, sammen med Dansk Folkeparti har flertal. Det håber jeg selvfølgelig bliver ændret ved næste valg, men de seneste 3 valg har vælgerne sammensat et ekstremt borgerligt folketing, som er uden historisk sidestykke.

R, SF og S undlod at stemme for eller imod lovforslaget, fordi forslaget indeholder flere elementer som vi godt kan støtte, bla. at flere fradragsmuligheder for store virksomheder bliver afskaffet. Det sker ofte at når et forslag indeholder både gode elementer og dårlige elementer, så stemmer vi hverken for eller imod. Specielt i situationer hvor det ikke er afgørende. Og det er det ikke i den nuværende parlamentariske situation.

Havde R, SF, Ø og S flertal i Folketinget så var forslaget ikke blevet vedtaget, og lejerne havde fået en ordentlig behandling. Så Ove burde skyde på regeringen, i stedet for rette skytset mod de partier der faktisk har en holdning til at lejerne skal have et økonomisk løft, efter 8 år hvor ejerne er blevet tilgodeset.

Det er vigtigt at slå fast, at de nye regler om moms på ejendomsadministration ikke kommer til at ramme beboerne i Brabrand Boligforening. Det er kun de lejemål, hvor boligforeningerne har lavet et administrationsfællesskab eller køber ydelserne fra en ekstern administrator, at administrationsbidraget momspålægges. I gennemsnit pålægges lejerne en ekstrahusleje på 510 kr. årligt.

Det drejer sig dog om mange lejere i Danmark, i alt bliver det gældende for lidt under halvdelen af alle almene lejemål. Skatteministeriet har beregnet at ca. 231.000 boliger vil få moms på ejendomsadministrationen.
mvh.
 
René Skau Björnsson,
Medlem af Brabrand Boligforenings bestyrelse.
Fhv. Formand for folketingets boligudvalg
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt