Få hjælp til at udfylde sundhedsskema

Sundhedscenter Århus Vest tilbyder nydanskere hjælp til at udfylde spørgeskema om sundhed

af Sebastian Adorján Dyhr

8.200 århusianere har netop modtaget et 28 sider langt spørgeskema med spørgsmål om sundhed, sygdom og generel trivsel som en del af den landsdækkende undersøgelse ”Hvordan har du det? 2010”.

”Det kan virke som en stor opgave at komme i gang med de 109 spørgsmål – måske især, hvis man ikke er født og vokset op i Danmark. Vi tilbyder at hjælpe alle borgere i Århus med at udfylde skemaet i vores Sundhedscentre,” siger rådmand i Sundhed og Omsorg Dorthe Laustsen (SF) og fortsætter: ”Det er vigtigt for os, at vi får svar fra så mange århusianere som muligt og særligt fra nydanskere, så vi kan få en bedre viden til at målrette vores sundhedsindsats mere direkte og mod de vigtigste sundhedsudfordringer.”

Hvis du har brug for hjælp til at udfylde dit spørgeskema, er du velkommen i SundhedsCenter Århus eller SundhedsCenter Århus Vest. I SundhedsCenter Århus Vest er der mulighed for at få hjælp fra en tokulturel medarbejder.

I SundhedsCenter Århus Vest på Gudrunsvej 80 i Brabrand sidder der personale klar til at hjælpe tirsdage, onsdage og torsdage mellem kl. 9.00 –15.00. I SundhedsCenter Århus, Jægergårdsgade 97, 1. sal. Århus C, er der åbent mandag kl.13.00-19.00 og tirsdag til fredag kl. 9.30- til 15.00.

Arkivfoto foto (kun online) af Karen Aaen: Medarbejdere i Sundhedscenter Vest

Arkivfoto foto (kun online) af Karen Aaen: Team Århus Vest

Vigtig viden
For fire år siden blev en tilsvarende undersøgelse udarbejdet, og Århus Kommune har flittigt brugt resultaterne til bl.a. kampagner, ansøgninger om puljemidler, i sundhedspolitikken og i tilrettelæggelsen af målrettede sundhedstilbud.

”Med resultatet af den nye undersøgelse i hånden kan vi forhåbentlig målrette vores tilbud til nydanskere i endnu højere grad. Men det kræver at vi får besvarelser, så vi har fakta at bygge tilbuddene op omkring,” siger Dorthe Laustsen.

Yderligere oplysninger:
Karen Bjerre, sundhedscenterchef, SundhedsCenter Århus, tlf. 29 20 97 77
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt