Gellerup vil huske sine rødder

På Gudrunsvej 16 slår Gellerup Museum onsdag den 31. marts dørene op. Museet skal være med til at fortælle Gellerupparkens og Toveshøjs historie

tekst og foto af Helle Hansen

Forandringens vinde blæser over Gellerup med den kommende helhedsplan. Det er anledningen til at holde fast i områdets rødder og baggrunden for tankerne om et lokalt museum.
Det er de to afdelingsbestyrelse i Gellerupparken og Toveshøj, der står bag initiativet, som foreløbig er planlagt til at holde åbent et halvt år, mens der forsøges at skabe økonomi til at gøre museet til et permanent tilbud.

Museets adresse bliver i en 5-værelses lejlighed på Gudrunsvej 16, 6. th. Lejemålet overtages pr. 1 marts. Og herefter får folkene bag museet travlt med at indrette de forskellige rum, så museet er klar til at slå dørene op allerede 31. marts med forskellige udstillinger om Gellerup i gamle dage og med historierne om Gellerups fremtid med helhedsplanen.

Historiestuderende Doron Haahr

Historiestuderende Doron Haahr

Ung museumsinspektør
Historiestuderende Doron Haahr, 26 år, er blevet ansat som studentermedhjælper i museet og bliver nærmest en slags museumsinspektør, som sammen med ildsjælene bag museet hurtigt skal få det til at blive en realitet. Han kender blandt andet til museumsverden fra et studenterjob på Århus Bymuseum.

”Jeg er fra Højbjerg og kender egentligt kun til Bazar Vest og har hørt alle de dårlige historier om Gellerup. Men allerede efter to dage har jeg fået oplevelsen af, at det er et fantastisk område, og jeg glæder mig til at komme i gang og håber, at folk har lyst til at komme til mig med deres historier om området og også gerne med gamle ting, som de har haft i deres hjem i Gellerup,” siger Doron Haahr.

Film og fotoudstillinger
Museet kommer blandt andet til at vise eksempler på en stue, som den så ud i starten af halvfjerdserne. Og der vil blive forevisning af en gammel film om Gjellerupplanens opførelse. Et værelse vil blive helliget den kommende helhedsplan, og et andet værelse vil byde på forskellige vandre­udstillinger.

Museet vil komme til at være åbent for besøgende flere timer om ugen. Og der vil blive gratis entré.

Derudover vil der komme specialarrangementer med foredrag og debatter med forskellige temaer, der alle tager udgangspunkt i Gellerup og boligområdets historie.

Vil du høre mere – eller har du ting og sager, som, du mener, vil være relevante for museet, så er du meget velkommen til at kontakte netværkskoordinator Pia Bach Jacobsen 61223756 e-mail pija@bbbo.dk eller skrive til Doron Haahr, på e-mail doha@bbbo.dk.
Del eller print denne side:  


Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt