Velbesøgt årsmøde i Samvirket

Samarbejdet mellem professionelle og frivillige i Gellerup har ansvaret for den boligsociale indsats i Gellerupparken og Toveshøj de kommende fem år

af Ole Jessen og Helle Hansen

Årsmødet i Samvirket i Gellerup og Toveshøj blev holdt tirsdag den 19. januar i det nystartede Foreningernes Hus, tidligere Nordgårdskolen. Og det blev et velbesøgt årsmøde med deltagelse af omkring 60 personer.

Samvirkets mange aktiviteter i det forløbne år blev gennemgået. Der blev fokuseret på det boligsociale arbejde med Fritidspatruljen og Foreningernes Hus. Begge indsatser er der store forventninger til.
På årsmødet fortalte Samvirkets ad hoc-grupper om deres arbejde, som blandt andet drejer sig om at etablere en Pædagogisk Rådgivning i Gellerupområdet samt Debatforum for Forældre, der står bag konferencen ”Jeg vil give mit barn et godt liv”, som bliver holdt den 28. februar i Foreningernes Hus.

Der blev også fortalt om flere andre spændende projekter blandt andet sansehaven, som der er planer om at placere i svinget ved Gudrunsvej. Og der blev vist den populære video med ”Stop det – Drop det”-sangen, der er blevet et kæmpe-hit på YouTube.

Styregruppen med bred repræsentation
Samvirkets styregruppe består af både kommunale, boligforenings- og foreningsrepræsentanter. Der sidder pt. 11 personer i styregruppen, der blandt andet står for at arrangere de fire årlige Kvartalsmøder i Samvirket.

På grund af travlhed med sit byrådsarbejde trak Rabih Azad-Ahmad sig fra Samvirkets styregruppe, nyudpeget hertil blev i stedet Verner Karkov, leder af Livsværkstederne.

Samvirkets Styregruppe vil derudover i det kommende år består af de tre kommunale medlemmer: Anders Glahn (leder af Fritid/ungdom), Jesper Lund Madsen (skoleleder Toveshøjskole) og Inge Kjærgaard (Socialcenter Vest, afdelingsleder). Boligforeningsrepræsentanterne Marianne Rossen (Afd. 4 – Gellerupparken), Troels Bo Knudsen (Afd. 5 – Toveshøj) samt foreningrepræsentanterne: Ahmad El Ahmad (Arabisk Kultur/Vejledningscentret), Anett Christensen (FamilieNetværk), Tinna Andersen (Perlevennerne), Ilham Mohammed (FamilieNetværk) og Abdullahi (Sportsforeningen 2006)

Vil du vide mere om Samvirket i Gellerup og Toveshøj, kan du kontakte Samvirkets sekretariat: Pia Emilie Bach Jacobsen, Brabrand Boligforening – mobil 6122 3756 – e-mail pij@bbbo.dk eller Helle Hansen, Socialcenter Vest – mobil 2920 8978 – e-mail helhan@aarhus.dk

Vær aktiv i samvirket
Har du lyst til at være aktiv i dit lokalområde, så er Samvirket i Gellerup og Toveshøj et rigtig godt sted at starte.

På kvartalsmøderne møder du andre ildsjæle i lokalområdet, du lærer foreningsrepræsentanter at kende og hilser på medarbejdere fra socialforvaltningen, de kommunale institutioner og lokalpolitiet.
Næste kvartalsmøde i Samvirket er
Tirsdag den 23. marts
klokken 16.30-19.00
i Foreningernes Hus

Tilmelding til Sekretariatet –
e-mail: helhan@aarhus.dk
mobil 29208978
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt