Vi vil bygge ældreboliger i Brabrand Bakker

Den omtalte Stenbækgrund plastres ikke til med høje rækkehuse

tekst og foto af Ulrik Ricco Hansen

Brabrand Boligforening vil gerne købe den medieomtalte Sten­bækgrund i Brabrand og opføre ældreboliger. Tidligere har Marselisborg Ejendomme haft planer om høje luksus-rækkehuse, og dette gav store beboerprotester.

Nu har forslaget om ældreboliger fra foreningens top været til afstemning blandt alle afdelingernes bestyrelser på et repræsentantskabsmøde.

Meldingen var klar: Boligforeningen fik mandat til at arbejde videre med køb af grunden, hvis der kommer en kommunal godkendelse til at opføre enten plejeboliger eller senior/ældre/ejer-boliger.
Omkring 40 repræsentanter fra de over 20 afdelingsbestyrelser mødte frem torsdag i sidste uge og vendte tommelfingeren op.

Venter på OK fra kommunen
Nu er det interne, politiske bagland i orden, og boligforeningen er klar på at skabe en ny afdeling for ældre, der kan se frem til en skøn udsigt og ualmindelig nærhed til naturen i Brabrand Bakker. Hvis Brabrand Boligforening får den kommunale godkendelse, vil boligforeningen være klar til at skabe en ny afdeling til enten plejeboliger eller seniorboliger.

Voldbækhave

Voldbækhave

Boligforeningen på skitse-plan
Skræppebladets blog har flere gange skrevet om sagen. Bl.a.:
De mange naboer som har protesteret over højt luksusbyggeri har på sin vis vundet en kamp i krigen mod skæmmende og naturforstyrrende bebyggelse af Brabrand Bakker.
Boligforeningen har ingen konkrete modeller, f.eks. 3D-visualiseringer klar, da det først nu er blevet aftalt, at boligforeningen overtager arealerne.

Kort fra Århus Kommunes lokalplan

Kort fra Århus Kommunes lokalplan

Albrechtsen positiv
”Jeg synes, at det er en ret positiv model for de ældre. De kan blive i boligforeningen og fortsat have beboerdemokratiet i ryggen,” siger næstformand foreningsbestyrelsen Keld Albrechtsen.

Har allerede boliger for ældre
Boligforeningen har allerede i dag boliger velegnede til ældre, f.eks. i afdeling 8, Drejergården, hvor der findes 24 lette kollektiv boliger. De er handicapvenlige med elevatoradgang, kaldeanlæg i samtlige rum og justerbare køkkenelementer.
Et andet eksempel er hele afdeling 16, Volbækhave, der er et bofællesskab med 28 lejligheder for mennesker over 55 år. Alle boligerne er specielt indrettet til beboere i kørestol.

Drejergården

Drejergården
Del eller print denne side:  


Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt