En Grønært med 40 år på bagen

Gellerupparkens haveforening Grønærten fejrer jubilæum med reception på Gellerup Museum

tekst og foto Helle Hansen

Egentlig vidste bestyrelsen i Grønærten slet ikke, hvor gammel haveforeningen var. Men i forbindelse med, at der blev taget initiativ til at lave et Gellerup Museum, kom bestyrelsen til at kigge i nogle af de mange gamle papirer, som lå i foreningens aktivitetslokale i kælderen på Dortesvej.
Og her dukkede pludselig en gammel udgave af Skræppebladet fra maj 1970 op. Det var før beboerbladet hed Skræppebladet. I det kunne bestyrelsen læse, at Haveforeningen Grønærten var blevet stiftet den 2. april 1970. Den oplysning gav bestyrelsen en rigtig god anledningen til at invitere medlemmerne til 40-årsjubilæumsreception præcis på datoen. En reception som bliver holdt i det nye Gellerup Museum på Gudrunsvej 16, 6.th.

Tre af de syv vindere af Grønærtens havekonkurrence fik overrakt diplom og gavekort på haveforeningens generalforsamling.

Tre af de syv vindere af Grønærtens havekonkurrence fik overrakt diplom og gavekort på haveforeningens generalforsamling.

Årets haver kåret
Grønærten holdt generalforsamling den 25. februar i Yggdrasil. Her blev den siddende bestyrelse genvalgt med applaus oven på et år, hvor der er blevet taget fat på at opsætte nye hegn om haverne ved de lave blokke. Og der er bestilt frisk kompostjord til de haveejere, som ønsker det, så afgrøderne får endnu bedre vækstvilkår den kommende sæson.
På generalforsamlingen afsløres også sidste års vindere af foreningens egen havekonkurrence. Her kåres syv medlemmer, som hver modtager et gavekort til at købe nye frø for til den nye sæson.

Ledige haver
Haveforeningen Grønærten råder over 124 små nyttehaver, der ligger spredt ud over hele Gellerupparken. Alle beboere i afdelingen har mulighed for at leje en have for 100 kroner om året. Det koster 25 kroner at melde sig ind – og så er mulighederne åbne for at få jord under neglene, se sine egne afgrøde spire frem og hen på sommeren nyde friske hjemmedyrkede kartofler, spise frisk grøn spinat og salat eller måske plukke en farverig, duftende buket blomster.

Vil du leje en nyttehave
– henvend dig til beboersekretær
Vibeke Dam Hansen
i Beboerhuset Yggdrasil, Dortesvej 35A – tlf. 86251017 email: viha@bbbo.dk
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt