Den enes Post – den andens brød

I Åbyhøj har de flere kunder nu

tekst og foto Hans Esmann Eriksen og Vagn Krarup

Hvad betyder det, når posthuset nedlægges. Skræppebladet har forsøgt at undersøge det. Mange beboere i Gellerupparken/Toveshøj-området er blevet henvist til at bruge posthuset i Åbyhøj, mens andre skal bruge postbutikken Brabrand.

Kaja Pedersen en glad postmedarbejder

Kaja Pedersen en glad postmedarbejder

57 minutter i bus
For de få der er i besiddelse af en bil, tager det små 6 minutter at køre til Åbyhøj, men for de mange, der må anvende offentlige transportmidler, tager det lidt længere tid. Med bus fra Toveshøj til Åbyhøj torv tager det 11 min. Bussen tilbage går ca. 3 minutter efter. Hvis ikke det er nok til at afhente pakken fra tante Emilia, må man vente på næste bus.

 Vagn Krarup på besøg i Åbyhøj

Vagn Krarup på besøg i Åbyhøj

Så tager den samlede rejse 57 minutter. Det kan klares, hvis man har besluttet at købe ind i Åbyhøj, men der lægges i forskellige planer op til, at Gellerupparken/Toveshøj skulle blive et attraktivt byområde med indkøbsgade og det hele.

Udvidet åbningstid
Der var travlt på posthuset, da vi besøgte det midt på eftermiddagen. Vi talte med den venlige og serviceorienterede postmedarbejder, Kaja Pedersen, der fortalte, at travlheden var vendt tilbage i det lille posthus.

“Vi har fået 15-20% flere kunder, og det er vi som medarbejdere glade for.”

“De gamle kunder er mindre begejstrede. De nye typer kunder er ikke altid gode til dansk og kan have svært ved at forstå, hvordan posthuset fungerer. Det kan godt give ventetid,” fortæller Kaja Pedersen. “Vi kan dog klare det meste med et smil.”

Nye Åbningstider Åbyhøj posthus

Nye Åbningstider Åbyhøj posthus

Smilet har ikke været nok. For at klare det øgede pres og forbedre servicen har postvæsnet udvidet åbningstiden med 1/2 time hver dag.
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt