Lys over Gellerup – lys mellem træerne

Start på helhedsplanens høringsfase markeret med lysallé

tekst og foto Hans Esmann Eriksen. Foto af Flemming Jeppesen, Fokus

Foråret er på vej, nye tider er på vej. Torsdag d. 11. marts blev høringsfasen for Gellerup/Toveshøj skudt i gang med en stor lysinstallation af Elle-Mie Ejdrup Hansen. Lysinstallationen vil være tændt i de næste 8 uger og invitere borgerne fra Århus til området så de med deres egne øjne – og måske med nye øjne – kan se, hvad området kan udvikles til.

Foto af Flemming Jeppesen, Fokus

Foto af Flemming Jeppesen, Fokus

Foto af Flemming Jeppesen, Fokus

Foto af Flemming Jeppesen, Fokus

Borgmesteren bød velkommen – enkelte protesterede
Beboere fra området og mange af dem, der aktivt havde medvirket til at udvikle planen, var mødt frem. Der var også enkelte, der ønskede at vise deres modstand mod, at så stor en del af planen var kommet til at handle om nedrivninger og ikke om udvikling af området.
I sin velkomsttale takkede borgmesteren for det store arbejde, der var udført, og han udtrykte håb om, at mange århusianere ville udnytte anledningen til at besøge byområdet.

Foto af Flemming Jeppesen, Fokus

Vandretur i natten
Stadsarkitekt Gøsta Knudsen indbød de fremmødte til en vandretur i det nattemørke Gellerup, således at den enkelte kunne se de enkelte dele af lysinstallationen. Den grønne stråle fra den røde varmecentrals skorsten til den røde bro over til City Vest. De blåt belyste sydfacader på Gellerupblokkene, der kan ses fra motorvejene og en kæmpeplakat ud mod Edvin Rahrsvej. Efter en lille times vandring sluttede man i “Foreningernes Hus”, hvor Perlepigerne bød på en enkelt øl og røde pølser.

Lys mellem træerne
Som en del af Helhedsplanen er Brabrand Boligforening begyndt at rydde op i den kraftige bevoksning omkring boligblokkene. Store maskiner kører rundt og tynder ud i den bevoksning, der næsten skjuler bygningerne. Dermed håber man, at den bebyggelse, der næsten fysisk har lukket sig om sig selv, kommer til at virke mere åben over for omverdenen.
Man kan håbe, at lyset over Gellerup og lyset imellem træerne kan medvirke til, at Århusianerne får lyst til at se på området med nye øjne.

Foto af Hans Esmann

Foto af Hans Esmann

Foto af Hans Esmann

Foto af Hans Esmann
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt