Sølvspaden graver efter 7 års pause

Første spadestik i Solbjerg

af Hans Esmann Eriksen – foto af Bo Sigismund

På en råkold forårsdag i marts mødtes en lille skare fra Brabrand Boligforening, rådgiverene Luplau & Poulsen og Dansk BoligByg A/S på et udstykningsområde øst for Solbjerg sø.

Anledningen var, at Brabrand Boligforening efter ca. 7 års pause igangsætter et nyt boligbyggeri af 43 lavenergiboliger på Pilevangen tæt ved Solbjerg Hedevej.

Jesper Pedersen klar  til nye byggerier i foreningen

Krisen har skabt muligheden
Det har i en række år ikke været muligt for Brabrand Boligforening at bygge nye boliger, fordi der ikke har været tilgængelige kvoter, og fordi byggepriserne gjorde det svært at lave gode boliger inden for rammebeløbet.

Krisen har medført, at flere byggerier på havnen er blevet udskudt. Det betyder, at der er blevet kvoter ledige. En developer, der var ramt af krisen, ville afhænde en grund i Solbjerg.

Rådgiverne Luplau og Poulsen udviklede et forslag, og et lille år efter er man i gang.

Energirigtige boliger
Den nye afdeling i Solbjerg bliver på 43 lavenergiboliger på mellem 81 og 114m2 . Som følge af den lave byggeaktivitet har tilbuddene ved licitationen været så gode, at det bliver muligt at bygge lavenergibyggeri i god standard inden for rammebeløbet.

Derfor var det en synlig stolt formand for boligforeningen, der tog det første spadestik samtidig med, at han lovede, at der kunne være indflytning i sommerferien næste år.

FOTO: Jesper Pedersen klar  til nye byggerier i foreningen
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt