Tanker i Gellerup (ja til Helhedsplan)

Læserbrev

Brabrand Boligforening og Århus Byråd opfordrer til et ja til Helhedsplanen. Det gør jeg også, og her er jeg sammen med adskillige beboere i lokalområdet.
 
Imidlertid er der en meget forståelig frustration blandt mange – især blandt de af vore bysbørn, som har en muslimsk baggrund. Man frygter at blive klemt.
 
Hvad er det for et samfund, vi ønsker og som vi søger? Vi ønsker et mangfoldighedssamfund, hvor vore muslimske venner frit kan blive integreret i dette samfund – kontrasten til et parallelsamfund, hvor “etniske” danskere (set med mine øjne er det et vrøvleord – man er i min optik dansker når man har dansk pas) må føle sig truet af stenkast. Mange af vore muslimske venner – blandt andet i min opgang i Gellerup – bakker op om mangfoldighedssamfundet.
 
Ikke et “Pax Aarhusiana” – påtvunget vore muslimske venner af dansk snævertsyn. Vi må overveje vore indstillinger til hinanden. Hvis der skal være plads til, at den muslimske kvinde skal gå med tørklæde – for det SKAL hun respekteres for – så må der også være plads til, at danskeren kan følge dansk tradition og smide trøjen på en solskinsdag uden at blive beskudt med cola eller sten eller hvad ved jeg.
 
Respekten skal gå begge veje – og ingen skal med rimelighed kunne beskyldes for racisme – hvilket er en uundgåelighed, hvis ikke respekten er til stede.
 
Vi er alle mennesker, vi har alle religionsfrihed, vi bekymrer os alle om vore rettigheder, og vi må alle respektere demokratiske spilleregler.
 
PS: Og se så at få en masterplan for den moské!
 
Sean Ryan Bjerremand
Jettesvej 23, 1mf
8220 Brabrand
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt