En kæmper har forladt os

Mindeord over Lars Eg

Lars Eg – en ægte Holmstrup’er – er død i en alt for tidlig alder. Lars ville være fyldt 51 i maj måned. Lige til det sidste havde Lars kun tanke på kampen. Lars havde planlagt, at han skulle hjem til 1. maj, men sådan skulle det ikke være.

Lars var rød helt ind til det inderste i sjælen. Lars havde skarpe meninger og store ord, når det kom til politik. Lars så ikke tingene som hvidt eller sort ? de var enten røde eller sorte. Og med et ægte socialt sindelag var Lars altid på de svageste side. Individets rettigheder over for magthaverne havde en stor plads i Larses hjerte. Magteliten har fået det lidt nemmere, nu Lars ikke er her mere.
Da Lars blev ansat i fagbevægelsen, havde han fundet sin rette hylde. Lars var altid med i forreste linie, når der skulle føres faglig kamp mod illegale arbejdere eller brud på overenskomsten. Lars kunne derfor heller ikke tænke sig en rød 1. maj uden hans deltagelse.

Lars Eg

Lars Eg

Lars har altid været bidt af en gal bogorm. Da hjemmet blev for småt til alle bøgerne, startede han en bytte-bog-butik. Det blev til Læsehesten – først i et kælderlokale og senere til 1. sal i 215. Her står bøgerne fra gulv til loft – alt i orden som på et større bibliotek.

Lars vil blive husket for sin ’sorte humor’ og som sidste gæst til en god fest. Larses oprindelse fra Thy fornægter sig heller ikke. Lars hyldede princippet om, at man først skulle have stemmeret til beboermøder, når man havde boet i Holmstrup i 10 år. Og selvom det blev sagt med et smil, så var Lars meget imod, at nytilflyttere blot skulle lave ting om, som gamle Holmstrup’ere havde kæmpet for i mange år – og derefter flytte fra byggeriet. Holmstrups mange aktiviteter var derfor Larses hjertebarn i afdelingsbestyrelsen.

Larses arbejdsindsats var stor på trods af, at han på grund af en årelang sygdom ikke fik megen søvn. Lars har i mange år været formand for vores lokale Brugs. Han har af flere omgange siddet i afdelingsbestyrelsen, sidst siden 2005. Når han ikke selv sad i afdelingsbestyrelsen, var han mand for at puste den i nakken og holde den til ilden. Ligeledes var han redaktør på vores beboerblad Sofus. Og da afdelingsbestyrelsen skulle have sin egen hjemmeside, var det også Lars, der blev webmaster. Også de lokale trafikforhold gik Lars energisk op i med øjne for at øge trafiksikkerheden for de svageste trafikanter.

Det med computere var også bare Lars. Mangen en beboer i Holmstrup har fået hjælp, når der skulle repareres en computer, eller der var bøvl med et program. Og manglede man lige en del til en computer, så havde Lars også altid den på lager.

Lars efterlader sig et stort tomrum og vil blive savnet meget længe.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-05 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-05 Juni side 12
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2010-05 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data