Masser af frivilligt gå-på-mod i Østjylland: psykisk sårbare mennesker både kan og vil

Den sociale hjælpe-organisation Sindslidendes Vilkår tager psykisk sårbare menneskers livskvalitet seriøst og mener, at sociale netværk og faglige udfordringer er vejen til en meningsfyldt hverdag

af Anne Stine Jørck, Fundraiser og Kommunikationsmedarbejder hos Sindslidendes Vilkår 

Sindslidendes Vilkår (SV) er hjemmehørende i Århus, nærmere bestemt på Edwin Rahrs Vej 54 i hjertet af Brabrand. Organisationens brændstof er netop hjerte og engagement fra en lang række mennesker, som brænder for psykisk sårbare menneskers vilkår. Hvis man som bruger eller gæst kommer forbi SV på Edwin Rahrs Vej, så er der altid tid og rum til en kop kaffe og en snak om stort eller småt.

Der er løbende mellem 10 og 20 praktikanter beskæftiget  i Sindslidendes Vilkår

Der er løbende mellem 10 og 20 praktikanter beskæftiget i Sindslidendes Vilkår

Vil du spille dart eller designe hjemmesider – så bare kom an
SV har mange nytænkende tilbud til psykisk sårbare mennesker i alle aldre og udfylder et hul, som Århus kommune ikke har ressourcer til at dække i samme grad, som de frivillige ildsjæle. Hvis du gerne vil have nogen at grine sammen med eller spille badminton med, så kig forbi et af værestederne i Århus C.

Hvis det kribler i dig for at bruge din faglighed, så kig forbi Café Kaffegal på Nørregade 40 eller grafikervirksomheden Proremus i Brabrand, som beskæftiger psykisk sårbare mennesker i praktik, skåne- eller fleksjob.

Hvis du ikke helt kan sætte fingeren på, hvad du egentlig brænder for, så kan du blive praktikant hos SV inden for projektet ”Unges Springbræt til Arbejde” (USA) på Edwin Rahrs Vej. Her kan du få prøvet dig selv af i forskellige jobfunktioner i en arbejdsdag, der afstemmes efter dine behov.

Der er så mange muligheder som psykisk sårbar i Østjylland – og de bliver kun mere eventyrlige, hvis du også har lyst til at deltage.

Der er 10 personer i Sindslidendes Vilkår’s daglige ledelse.

Der er 10 personer i Sindslidendes Vilkår’s daglige ledelse.

Bazen og Ungezonen – der er plads til alle
Værestederne Bazen og Ungezonen ligger begge i Fiskergade 66 i Århus C, og her er samvær og hygge i højsædet. Fast inventar i hverdagen er et lækkert gratis måltid mad, og bagefter kan der spilles spil, man kan tage en tur i biffen eller i DGI-huset, hvor man kan klatre op ad en væg eller slå til en fjerbold.

I samspil mellem brugerne og de frivillige arrangeres der ture til Djurs Sommerland eller til Fed Fredags koncert i Tivoli Friheden, eller noget helt tredje. Kun fantastien sætter grænser.

Frihed til forskellighed
Hvis denne artikel har fået de små grå til at gløde, så tjek vores hjemmeside ud på: http://www.sindslidende.dk/ og se, hvad Sindslidendes Vilkår har at byde på.

Da SV er en frivillig organisation, skal vi altid prøve at få enderne til at mødes ved at søge private fonde og offentlige puljer om økonomisk støtte. Både private og virksomheder kan støtte psykisk sårbare menneskers sag ved at melde sig ind i SV, det koster kun 100 kr. for privatpersoner og 250 kr. for virksomheder og gør en verden til forskel.
Del eller print denne side:  Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT

For at undgå spam skal du skrive bogstaver og tal fra billedet herunder:
(indlæser langsomt)

*
 
 
© 1970-2019
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt