Masser af frivilligt gå-på-mod i Østjylland: psykisk sårbare mennesker både kan og vil

Den sociale hjælpe-organisation Sindslidendes Vilkår tager psykisk sårbare menneskers livskvalitet seriøst og mener, at sociale netværk og faglige udfordringer er vejen til en meningsfyldt hverdag

Sindslidendes Vilkår (SV) er hjemmehørende i Århus, nærmere bestemt på Edwin Rahrs Vej 54 i hjertet af Brabrand. Organisationens brændstof er netop hjerte og engagement fra en lang række mennesker, som brænder for psykisk sårbare menneskers vilkår. Hvis man som bruger eller gæst kommer forbi SV på Edwin Rahrs Vej, så er der altid tid og rum til en kop kaffe og en snak om stort eller småt.

Der er løbende mellem 10 og 20 praktikanter beskæftiget i Sindslidendes Vilkår

Vil du spille dart eller designe hjemmesider ? så bare kom an

SV har mange nytænkende tilbud til psykisk sårbare mennesker i alle aldre og udfylder et hul, som Århus kommune ikke har ressourcer til at dække i samme grad, som de frivillige ildsjæle. Hvis du gerne vil have nogen at grine sammen med eller spille badminton med, så kig forbi et af værestederne i Århus C.

Hvis det kribler i dig for at bruge din faglighed, så kig forbi Café Kaffegal på Nørregade 40 eller grafikervirksomheden Proremus i Brabrand, som beskæftiger psykisk sårbare mennesker i praktik, skåne- eller fleksjob.

Hvis du ikke helt kan sætte fingeren på, hvad du egentlig brænder for, så kan du blive praktikant hos SV inden for projektet ”Unges Springbræt til Arbejde” (USA) på Edwin Rahrs Vej. Her kan du få prøvet dig selv af i forskellige jobfunktioner i en arbejdsdag, der afstemmes efter dine behov.

Der er så mange muligheder som psykisk sårbar i Østjylland – og de bliver kun mere eventyrlige, hvis du også har lyst til at deltage.

Der er 10 personer i Sindslidendes Vilkår’s daglige ledelse.

Bazen og Ungezonen – der er plads til alle

Værestederne Bazen og Ungezonen ligger begge i Fiskergade 66 i Århus C, og her er samvær og hygge i højsædet. Fast inventar i hverdagen er et lækkert gratis måltid mad, og bagefter kan der spilles spil, man kan tage en tur i biffen eller i DGI-huset, hvor man kan klatre op ad en væg eller slå til en fjerbold.

I samspil mellem brugerne og de frivillige arrangeres der ture til Djurs Sommerland eller til Fed Fredags koncert i Tivoli Friheden, eller noget helt tredje. Kun fantastien sætter grænser.

Frihed til forskellighed

Hvis denne artikel har fået de små grå til at gløde, så tjek vores hjemmeside ud på: http://www.sindslidende.dk/ og se, hvad Sindslidendes Vilkår har at byde på.

Da SV er en frivillig organisation, skal vi altid prøve at få enderne til at mødes ved at søge private fonde og offentlige puljer om økonomisk støtte. Både private og virksomheder kan støtte psykisk sårbare menneskers sag ved at melde sig ind i SV, det koster kun 100 kr. for privatpersoner og 250 kr. for virksomheder og gør en verden til forskel.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-06 Juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-06 Juli side 18
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2010-06 Juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data