Sommerstemmer ved Brabrand Sø

Udendørs musik- og litteratur-arrangement

af Kirsten Hermansen, foto fra Det gamle Gasværk

En organisation, der hedder ”Litteraturen på scenen”, har siden 1996 arrangeret oplæsninger med danske og udenlandske forfattere. Den støttes af en anden organisation, der hedder ”Litteraturen i Århus”, der har til formål at tilføre byen en mere markant litteraturpolitik.

KulturGas (der har som mål at få kulturelle aktiviteter til både Gasværket og Brabrand) og ”Litteraturen på Scenen” er derfor gået sammen og har med støtte fra Fonde, Statens Kunstråd, Bibliotekerne i Århus samt Århus kommunes Kulturforvaltning fået dette arrangement op at stå.

Stadepladsen – Bandet ”Er de Sjældne”

Stadepladsen – Bandet ”Er de Sjældne”

Der var indbudt en række forfattere til oplæsning af egne tekster. Kendetegnede var, at de allerfleste forfattere var bosiddende i Århus og havde tilknytning til byen, og havde brugt dele af byen som inspirationskilde.

Hvorfor nu et litteratur- og musikarrangement?
Fordi kombinationen af musik og poesi er begyndt at høres mere og mere, og fordi denne audio-poetiske kombination er frugtbar og giver genklang.

Der var orkestre, der kombinerede musik og litteratur, og samarbejdet mellem digtere og musik fik deres optræden til at indgå som en helhed. I en kulisse med Brabrand Sø og naturen som baggrund, og på en af de allerdejligste af forsommerens dage på en lun sommeraften, da måtte det blive en god oplevelse.
Der var en hyggelig op afslappet stemning. Der var mulighed for forsyninger af mad og drikke.

Bibliotekerne var også repræsenteret på stedet, idet lederen af Gellerup Bibliotek var til stede på pladsen og kunne besvare publikums spørgsmål om litteratur og gøre opmærksom på, at Brabrand jo stadig har sit eget lokale bibliotek.

stadepladsen – Svend Åge Madsen læser op

stadepladsen – Svend Åge Madsen læser op

Følgende musikere og forfattere underholdt fra scenen:

  • Nye Rør og Mads Eslund – Mads Eslund læste op af sine prosadigte med strøtanker og poesibandet Nye Rør havde underlæggende musik.
  • Svend Åge Madsen læste op fra en af sine romaner – Han er en betydningsfuld forfatter og dramatiker med et stort forfatterskab bag sig.
  • Carsten René Nielsen læste op. – Talentfuld lyriker, der bor i Århus
  • Bandet – Er de Sjældne – Orkester, der kombinerer musik og lyde, kendt fra Lyd- og litteraturfestival.
  • Pia Juul læste op – Novelle og digtsamlinger. Fået litteraturpriser.
  • Christian Haun læste op – Stærkt rost romanforfatter, bosiddende i Århus
  • Koncert med Singvogel og Peter Laugesen – Punk-rock-jazzband fra Århus, hvor et samarbejde med digteren Peter Laugesen fra Brabrand får det hele til at gå op i en højere enhed.Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt