Den anden åbning af fitness-legepladsen på Toveshøj druknede igen i regn

“Betyder regnvejr lykke, skal det nok gå godt for legepladsen”

tekst og foto af Elsebeth Frederiksen

Torsdag den 12/8 var borgmester Nicolai Wammen igen inviteret til at åbne den nye fitness-legeplads på Toveshøj. Sidste gang han var inviteret til at gøre det samme, regnede det også, så det var med stor skuffelse, da han så, at det også var dårligt vejr denne gang.

De dygtige børn viser hvor flot de mestrer tøndebåndene.

De dygtige børn viser hvor flot de mestrer tøndebåndene.

Flying Super Kids of the Future, som er ikke helt flyvefærdige Super Kids, skulle optræde foran legepladsen, men det blev hurtigt flyttet til Laden for at undgå det dårlige vejr.

Børnene viser hvor smidige de er.

Børnene viser hvor smidige de er.

Selvom de ”kun” er fremtidens super kids, var de alligevel imponerende. De sprang, dansede, hoppede og legede med tøndebånd.
De fik den ene ring efter den anden om maven, mens de fortsatte med at dreje den rundt.
Når de ikke kunne mere, satte de sig ned. Den sidste måtte stoppe efter 43 ringe drejende om livet, men det er også utroligt imponerende af en lille pige.

Tale af Nicolai Wammen
Efter deres optræden holdt borgmesteren en lille tale hvor han håbede, at mange, små som store, ville benytte sig af legepladsen, så man kunne få bedre ryg og ikke blive så tykke.

Nicolai Wammen åbner Fitness-legepladsen for anden gang

Nicolai Wammen åbner Fitness-legepladsen for anden gang

Han roste de forskellige foreninger, som var gået sammen om, at få denne fitness-legeplads til Toveshøj, fordi han ved, at folk har arbejdet for at få op at stå.
Han takker på egne og byens vegne for indsatsen, og gør det til et eksempel på alle de gode ting, der sker i området. Han kommer ind på de forandringer, der skal ske i området de næste par år.

”Men selvom der sker forandringer, må vi ikke forandre de gode ting, der er i Gellerup og Toveshøj og det sammenhold, der er, og den stolthed, der er ved de mange initiativer, der er. Frem for alt skal vi huske på alle de dejlige mennesker, der bor i Gellerup og Toveshøj. Det er dem vi skal gøre noget for.”

Han mener, at selvom der skal laves initiativer for alle, skal det først og fremmest være for børn og unge, fordi Gellerup og Toveshøj er det sted i Danmark, hvor der i forhold til indbyggertallet bor flest børn.
Han slutter med, at sige at hvis regnevejr betyder lykke, som det gør, hvis man giftes på en regnvejrsdag, må der komme utroligt megen lykke til Gellerup og Toveshøj den næste tid.

Derefter indbød han alle til at komme ud i regnen og få instruktion af en fysioterapeut, i hvordan man bruger fitnessredskaberne. Der står korte instruktioner på et skilt, og på selve redskaberne, men derfor kan man altid bruge noget instruktion i, hvordan det hele fungerer.

Forsøgsperson og fysioterapeut  ved et af redskaberne.

Forsøgsperson og fysioterapeut ved et af redskaberne.

Firmaet Norwell, som står bag konceptet og sælger det, oplyser at der er forhandlinger i gang om at opstille en fitness-legeplads i Gellerupparken, så endnu flere kan få glæde af det. Disse planer er stadig kun på tegnebrættet, men Skræppebladet skal selvfølgelig følge udviklingen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt