Afd. 24: Afdelingsmøde Skovhøj

Afdeling 24 Skovhøj

Flytteomkostninger kan ødelægge regnskab

af Hans Esmann Eriksen – foto af Marianne Stenberg

Afdeling XXIV er en af de to to afdelinger, der ligger på Skovhøj i Hasselager. Afdelingen er på 80 lejligheder. Beboere fra 15 lejligheder var mødt op i beboerhuset for at høre om stort og småt fra afdelingen. Beboerhuset, som er bygget i samarbejde med Århus og Omegns Boligselskab, dannede rammen om afdelingsmødet.

Bo Sigismund, der selv bor i Hasselager, blev valgt til dirigent. På en afslappet og dog myndig måde førte han forsamlingen gennem store og små beslutninger og informationer.

Bestyrelsens beretning – Relation til ÅOB ikke god
Claus Bech fortalte om de forbedringer, der havde været gennemført. To beboere i området havde taget initiativ til at skabe et aktivitetsudvalg, således at beboerne kunne lære hinanden bedre at kende.

Claus Bech fortalte med et stort suk, at samarbejdet med boligforeningen Århus og Omegn kunne være bedre. Det betød, at det var umuligt at anvende hobbyrummet, og at omkostninger ved leje af fælleshuset kunne hæmme aktivitetsudvalgets arbejde.

Omkostning ved rasering af en lejlighed
Under behandlingen af budgettet kom nogle spørgsmål, der har mere generel interesse for Skræppebladets læsere. En tidligere beboer, der gennem et par år havde været syg, havde raseret sin lejlighed fuldstændigt, før han flyttede.

En mødedeltager spurgte: Hvorfor havde driften ikke set problemet tidligere? og Hvor meget ville renoveringen komme til at koste afdelingen?
Driften gav udtryk for, at man havde lært meget af sagsforløbet, og at man vil gøre meget for, at det ikke skete igen.

Omkostningerne ved renoveringen var ikke opgjort endnu, men det kan komme op på et trecifret antal tusind.

Ved behandling af sagen har boligforeningens advokat muligvis lavet en ansvarspådragende fejl, derfor vidste driften ikke endnu om sagen kommer til at koste foreningen penge.

For en afdeling af Skovhøjs størrelse vil renoveringsomkostningen være rigtig mange penge, som der ikke er hensat midler til. Forsamlingen blev dog beroliget med, at når man er medlem af et stort solidarisk fællesskab gennem boligforeningen, kan dispositionsfonden træde til, således at afdelingen ikke komme til at betale hele omkostningen.

Genvalg af bestyrelsesmedlemmer
Ved bestyrelsesvalget blev Anette Kjærsgård og Claus Bech genvalgt til bestyrelsen, og Jan Kjærsgård genvalgt til suppleant.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt