Afd. 4+5: 200 unge holder Godhedsdag i Gellerupparken og Toveshøj

Afdeling 4: Gellerupparken. Afdeling 5: Toveshøj

Søndag den 3. oktober får alle beboere i Gellerupparken og Toveshøj mulighed for at få hjælp til at pudse vinduer, rydde op på altanen, i kælderen eller måske gravet sin nyttehave

af Helle Hansen

Beboerne i Gellerupparken og Toveshøj kan søndag den 3. oktober se frem til at få en gratis hånd. Det sker, når der kommer besøg af op mod 200 frivillige unge fra Århus Valgmenighed, som tilbyder at lave frivillig hjælp hos alle beboere i de to afdelinger. Tilbuddet er gratis – de frivillige gør det, fordi de ønsker at gøre noget godt for beboerne.

Det, beboerne kan ønske hjælp til, kan være en praktisk opgave i lejligheden, måske at få gjort rent, pudset vinduer, ryddet op på altanen eller i kælderen. De frivillige giver deres hænder og deres tid gratis, beboeren skal blot sørge for at have kost, klude og sække klar til, at opgaven kan løses.

Afdelingerne får også hjælp
Det er ikke kun de enkelte beboere, men også de to afdelinger, som får tilbudt en hjælpende hånd af de unge frivillige, som også sidste år i Kr. Himmelfartsferien besøgte Gellerupparken og Toveshøj i forbindelse med ACT-dagen.

I år bliver indsatsen afhængig af vejret – måske skal nogle af de frivillige ud og male bænke og skraldegårde. Måske skal der laves havehegn i Grønærten og fjernes ukrudt langs stueterrasserne.
Hvis det regner, så bliver der tid til at gøre hovedrent i kældergangene, måske skal et par af kælderaktiviteter have malet. Og i cykelværkstedet på Toveshøj bliver der lappet cykler hele dagen
Og nogle af de frivillige vil sammen med Klubberne i Gellerup, Legepladsen og Fritidspatruljen sørge for, at der også bliver masser af lege for børnene i løbet af dagen.

Fælleshygge til afslutning
De unge frivillige møder op i Gellerup klokken 10 om formiddagen, hvor de får deres forskellige opgaver udstukket. Og så går de ellers i gang med arbejdet indtil sidst på eftermiddagen.
Klokken 17 går alle de frivillige unge sammen med de lokale aktive ned i Foreningernes Hus, hvor dagen sluttes af med fællesspisning og hyggeligt samvær og forhåbentlig en dejlig fælles glæde over at have været med til at skabe en god dag for alle i Gellerupparken og Toveshøj.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt