Afd. 4+5: NABOfest i GLOBUS1 en kæmpesucces

Afdeling 4: Gellerupparken. Afdeling 5: Toveshøj

600 mennesker mødte op til den store NABOfest i Gellerup i Århus Festuge

af Helle Hansen

Naboer fra Gellerup og Toveshøj og resten af Århus deltog i Festuges store NABOfest i Globus1. Og festen var en af festugens helt store bestsellere. De oprindelige 500 billetter var hurtigt væk, og der var stor efterspørgsel efter de 100 ekstra billetter.

Naboerne kom på besøg både fra Egå, Risskov og Lystrup og fik mulighed for at nyde et måltid ud over det sædvanlige. Festen bød nemlig på lækker mad fra både det somaliske, tyrkiske, danske og palæstinensiske køkken fremstillet af lokale kokke og foreningerne. Kokkene var Yaacoub Merhi fra Globus1, kvinderne fra Café Perlen, Brabrand Kultur- og Ungdomsforening samt den Somaliske Familiehøjskole, så gæsterne kunne både smage hummus, dolmer, samboosa og hakkebøf med bløde løg.

Af hensyn til ramadanen startede måltidet først kl. 20.20. Inden da så de fremmødte filmen ’Historier fra periferien’, som er lavet af unge i vestbyen, som har filmet deres eget liv.

Da solen var gået ned, samledes de muslimske deltagere til bøn i den ene ende af hallen, inden fasten blev brudt, og så blev der taget hul på spisningen.

Borgmester Nicolai Wammen deltog også i festen. Han var meget glad og imponeret over det store fremmøde: ”Festugen er kommet til Gellerup, og i dag kan vi se, at vi alle er århusianere”, fremhævede han.

Den store NABOfest sluttede omkring kl. 22.

Det var Gellerupsekretariatet og Århus Kommunes Integrationsråd, der var initiativtagere til festen, som blev arrangeret af de frivillige foreninger og afdelingsbestyrelserne i Gellerup og Toveshøj.
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt