Meyer-projektet i Gellerupparken og i Toveshøj

Blomster og vejledning til nyindflyttere

tekst af Ulla Bording Jørgensen og Jonas Slyngbom Jørgensen, Meyer-projektet.
fotos af Abdallah Ismael og Jonas Slyngbom Jørgensen, Meyer-projektet

Ramadanen sluttede i september. På denne festdag var der mange, som mødte Otto foran Globus1, og i tivoliet var affaldsplakater og skraldespande ekstra synlige i år.

September har også været en måned, hvor der er kommet mange nye beboere til Gellerupparken og Toveshøj. Meyerne tager godt imod tilflytterne med en lille blomst, og samtidig får tilflytterne at vide, hvor de skal gøre af deres affald.

Ottoplakat i tivoli

Ottoplakat i tivoli

Meyerne var i år med ved eid-festen på Globus1’s parkeringsplads
Hvert år fejres Ramadanens afslutning med et lille tivoli og masser af sjove forlystelser.

Dette år var en lille bitte smule anderledes, da der nu var ekstra mange skraldespande og opfordringer til brugen heraf på flere forskellige sprog.

I løbet af lørdagen var et par friske meyere forbi pladsen og sørgede for, at spandene var klar til nye bunker affald. Der blev indsamlet store mængder, og det var en ide, der vil blive brugt fremover.

Nye bebeoere
Når universitetet starter i september, strømmer der nye studerende til Århus fra hele Jylland. Mange flytter ind i tomme lejligheder i vores lokalområde. Nogen flytter ud igen, når de finder noget mere centralt at bo i, men der er også mange, som bliver boende, når de opdager Gellerups charme.

Glade studerende modtager indflytterblomst

Glade studerende modtager indflytterblomst

Vi ser også, at der kommer flere østeuropæere til området, især polakker og rumænere. Da de ikke taler dansk, er det en vigtig opgave at forklare dem grundigt, hvordan de skal sortere deres affald.

Meyerne har derfor haft travlt med at besøge indflyttere. Indflytterne får en blomst og hører om, hvor man gør af sit affald, især om sortering på sorteringspladserne.

Plakater på flere sprog

Plakater på flere sprog

Meyer-projektet for et renere Gellerup vil hver måned skrive om indsatsen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt