Stadsarkitekt Gøsta Knudsen holder foredrag på Gellerup Museum

Gellerup er på to vidt forskellige måder i fokus, når Gellerup Museum i november byder indenfor til to foredrag.

af Doron Haahr, museumsleder Gellerup Museum

Gellerup Museum har haft rigtig mange gæster, siden vi åbnede i marts i år. I foråret havde vi stor succes med foredrag om Gellerup, og derfor byder vi velkommen til yderligere to foredrag dette efterår.
Onsdag den 10. november kl. 19 vil museumsinspektør på Gellerup Museum, Doron Haahr, fortælle om Gellerup set i et danmarkshistorisk perspektiv.

”Gellerup blev bygget i en periode af danmarkshistorien, hvor velfærdssamfundet var ved for alvor at tage form. Med udgangspunkt i Gellerup kan de sidste 40-50 år af Danmarks historie fortælles,” pointerer Doron Haahr.
”I dag står Gellerup over for nogle forandringer – også fysiske. Byggeriets plads i den danske kulturarv vil blive et tema i foredraget,” forklarer han. Nærmere oplysninger om foredraget kan ses sidst i artiklen.

Onsdag den 24. november kl. 19 er det så stadsarkitektens tur til at indtage Gellerup Museum. Gøsta Knudsen har i sit virke som stadsarkitekt i mere end tre år arbejdet med byens udvikling og planlægning.

Århus er i disse år i en rivende udvikling, og en stadsarkitekt skal have en finger på pulsen. I sit foredrag vil Gøsta Knudsen fortælle om udviklingen af Århus og byens mange udfordringer – heriblandt Gellerup. Det bliver en spændende aften, hvor Gellerup præsenteres i sammenhæng med andre af de udfordringer, der findes for Århus.

Gellerup er ikke en isoleret del af byen, heller ikke når det gælder byens udvikling. Info om foredraget sidst i denne artikel.
 
Brug Gellerup Museum
Gellerup Museum er mere end et museum. Museet er oplagt som mødested for foreningsmøder, da vi har mødeplads og tekniske faciliteter. Du kan også bruge museet som startsted for en gensynsfest, hvis du skal mødes med dit gamle kollektiv eller din klasse fra Nordgårdskolen. Får du familie på besøg, og skal de præsenteres for dit område, så tag dem med ud at gå i parken – og slå et smut forbi Gellerup Museum. Kontakt Gellerup Museum for mere information.
 
Gellerup Museum på Facebook
Gellerup Museum udvikler sig hele tiden, for vi arbejder konstant på vores udstillinger. I køkkenet er vi klar med et tyrkisk skab, der viser og fortæller om tyrkiske køkkentraditioner. Vi arbejder videre og vil snart kunne vise også et somalisk skab frem. I forvejen har vi et par skabe, der fortæller om det danske køkken. For at man kan holde sig opdateret med, hvad der sker på Gellerup Museum har vi oprettet en gruppe på Facebook. Hvis du melder dig ind i den, vil du kunne følge med i udviklingen på museet, og du vil få at vide, når vi har interessante foredrag. Find gruppen ved at søge på ’Gellerup Museum’ på Facebook.
 
Besøg Gellerup Museum
Gellerup Museum har fast åbningstid to gange om ugen. Vi har åbent hver tirsdag kl. 15-17 og hver søndag kl. 14-16. Der er gratis entré i museets faste åbningstid. Museet kan også holde åbent efter aftale, kontakt museet for mere information.

Foredrag

Onsdag den 10. november kl. 19-21
Foredrag med museumsinspektør Doron Haahr.
Entré: 25 kr. Museet byder på kaffe og kage.
 
Onsdag den 24. november kl. 19-21
Foredrag med stadsarkitekt Gøsta Knudsen.
Entré: 25 kr. Museet byder på kaffe og kage.
 
Gellerup Museum. Gudrunsvej 16, 6. th., 8220 Brabrand.
Museumsinspektør Doron Haahr træffes på tlf. 61 22 17 68 eller e-post doha@bbbo.dk
Gellerup Museum har en gruppe på Facebook, søg efter Gellerup Museum.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt