Skuffelse over Socialdemokraternes og SF’s ghetto­plan

S og SF lancerede den 12. oktober deres såkaldte ghettoplan, som skal bringe ghettoerne på ret køl igen og nedsætte kriminaliteten

Dokumentet er på syv sider, hvor de redegør for, hvad de mener, der skal gøres ved ghettoproblemet. Regeringen har også lovet at udgive deres bud på en ghettoplan, men den har de udskudt til efter efterårsferien. Så den kan vi ikke redegøre for i denne måneds udgave af Skræppebladet.

Massiv kritik af udspillet

Helle Hansen bliver som formand for afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken ofte spurgt om sin mening om mange forskellige ting. Derfor har alverdens medier også spurgt om hendes mening om ghettoplanen.
Hun starter med at fortælle, at hun har sendt en meget vred e-mail til Villy Søvndal, efter at have hørt nogle af hans udtalelser i pressen.

”Jeg vil ikke finde mig i at blive sat i kasser, og at de inddeler folk i A og B-mennesker, for det er, hvad de gør med disse udtalelser.” Hun har dog ikke fået svar fra Villy Søvndal endnu, men hun venter stadig.

Hun studsede over forslaget om at øge antallet af politifolk i områderne. Dette forslag går kort sagt ud på, at er skal mere politi i områderne. De vil oprette lokalpoliti i områderne, hvor antallet skal være mellem 150 og 200. De skal være mere synlige og patruljere i gaderne. De skal gribe hårdere ind over for unge, der laver ballade, så de ved, at deres handlinger har konsekvenser.
”Vi har allerede for en del år siden bedt om flere politifolk i området, men vi fik slet ikke det antal, vi bad om dengang,” siger Helle Hansen.

Nogle forslag er urealistiske og sikkert ulovlige

I udspillet er der et afsnit om, hvad man skal stille op med de såkaldte problembørn under 13 år. S og SF vil have udgangsforbud efter kl. 22.00 for disse problembørn. Efter dette tidspunkt må de kun færdes udenfor, hvis de er ledsaget af en voksen.

Hvis de alligevel er ude, skal de ledsages hjem af politiet, og hvis de ikke ændrer adfærd, bliver deres sager overgivet til de sociale myndigheder.

Netop dette punkt har medført stor kritik og undren fra mange sider. Juraprofessor Eva Smith udtaler, at det er umuligt at vedtage sådan en lov, og at man vil få problemer med at afgøre, hvilke børn der er problembørn.

Helle Hansen undrer sig også over det forslag og giver Eva Smith ret. ”Jeg kan se så mange problemer ved dette forslag, at det ikke burde kunne gennemføres,” sukker hun.

Mere videoovervågning

S og SF vil have videoovervågning på alle åbne pladser i de belastede boligområder. De mener, at overvågningen virker præventivt og samtidigt kan hjælpe med til at pågribe lovovertræderne. Der skal oprettes en akutpulje til at købe nye kameraer for.

Helle Hansen understreger, at afdelingsbestyrelsen er imod videoovervågning. De har i øjeblikket et forsøg med overvågning af enkelte opgange i Gellerupparken, men der er ingen endelig konklusion på det forsøg endnu.

Argumentet er for Helle Hansen, at man ikke skal leve i et overvågningssamfund, og at afdelingen ikke skal have flere udgifter til videoovervågning.
”Vi betaler skat ligesom alle andre, så hvorfor skal vi have endnu flere udgifter end andre boligområder?”. Hun mener, at det skal være en sag for kommunen at betale videoovervågningen, hvis de så gerne vil have den”, afslutter hun.

Vil du vide mere?

Der er selvfølgelig flere punkter i S og SFs forslag, som ikke bliver berørt i denne artikel. Hvis I er interesserede i at læse hele Ghettoplanen, kan den blandt andet downloades som en pdf-fil på Socialdemokraternes hjemmeside: www.socialdemokraterne.dk

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-09 November side 8
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2010-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data