Birthe Rønns bundrekord

Debatindlæg

Ifølge Århus Stiftstidende 29/9 vil regeringen indføre et nyt pointsystem, som betyder, at ansøgerens boligform er med til at afgøre, om han kan opnå familiesammenføring. Efter snart ti år med VKO-flertal på Christiansborg er usympatiske lovforslag på integrationsområdet blevet hverdag, men med forslaget om, at boligejere skal stilles bedre end lejere ved ansøgninger om familiesammenføring, sætter »Integrationsminister« Birthe Rønn Hornbech (V) alligevel en ny bundrekord:

Ministeren vil lave et system, der bygger på »objektive kriterier«, der rangerer »kvalifikationer og integrationspotentiale«. Ministerens synspunkt må følgelig være, at lejere er mindre kvalificerede borgere end ejere. Den socialdemokratiske integrationsordfører Henrik Dam Kristensen mener, at ministeren er »langt ude«, og det må siges at være en meget rammende karakteristik.

Over halvdelen af århusianerne bor til leje, og der kan være masser af grunde til, at man vælger en bestemt boligform. Nogle foretrækker en ejerbolig med de fordele, det giver. Andre foretrækker at leje deres bolig – f.eks. fordi det gør det nemmere at flytte – og det er kun en fordel, at vi kan vælge mellem forskellige boligformer. At boligform skulle sige noget om den enkelte borgers »kvalifikationer og integrationspotentiale« giver til gengæld ingen mening. Derfor må det også være på sin plads at spørge:

Kære Birthe Rønn: Hvorfor er de århusianere, der bor til leje, ringere borgere end de, der ejer deres bolig?

familiesammenføring,
byrådsmedlem (A)


Læs svaret fra Birthe Rønn Hornbech
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt