Afd. 1: Vi skal alle sammen være her

Afdeling 1: Hans Broges Parken

Om at vise hensyn, tolerance og omtanke

af Inger Bloch

Lydproblemer
Etagehusene i afd. 1 er opført i en tid, hvor man ikke isolerede. Dette har medført, at der er usædvanlig lydt i lejlighederne. Når man bor her, er det nødvendigt både at vise hensyn til andre – og ligeledes at være tolerant over for almindelige, daglige lyde fra de øvrige beboere.
Hvad er almindelige lyde? – ja-ha: Man skal være klar over, at ALT kan høres i de nærmeste lejligheder: Stemmer, TV og radio, hosten, lyde fra badeværelset – selv en prut går igennem!

Hvad kan vi gøre?
Selvfølgelig skal man kunne føre et normalt liv, når man bor i blokkene, MEN dette udelukker ikke, at man tager et vist hensyn til de øvrige beboere i ejendommen ved at dæmpe sig ned, skrue ned for radio og tv – og respektere, at der skal være ro efter kl. 23.
Dette er simpelthen en nødvendighed, hvis vi ønsker at have en rar tilværelse her!

Kultur i vaskehuset
Det forlyder, at der i Udsigtens vaskeri bliver vasket tøj for nogle personer, der ikke bor i afdelingen.
De fælles driftsudgifter i forbindelse med vaskerierne – altså udgifter til el, varme, vand og maskiner – bliver fordelt mellem alle beboerne og betalt over huslejen; det er naturligvis ikke tilladt at drive en form for privat virksomhed og belaste vaskeriet ved at vaske for andre!

Spar på energien
Man kan spare på energien ved at vaske med omtanke – altså fylde maskinerne passende op i stedet for kun at vaske nogle få klædningsstykker ad gangen.
Når man tørrer tøjet, kan man også vise omtanke:

I blokkenes tørrerum er det hensigtsmæssigt at vælge, om man enten vil tørre tøj for åbne vinduer, mens radiatoren er lukket – eller om man vil tørre tøj med lukkede vinduer og radiatoren åben; (der bruges alt for meget varme, hvis man har åbnet for både varmen og vinduerne på én gang).

Tørretumbleren bruger meget energi; men en almindelig påfyldning ved medium temperatur er tør efter ca. 30 minutter, så man kan sige, at det ikke er nødvendigt at lade den køre i længere tid.
I blok C har vi en nyere tørretumbler; den højeste temperatur, man kan indstille på den, er 70 grader, men det er altså alt for hårdt for almindeligt tøj, så her kan man med fordel spare ved at bruge en lavere indstilling.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt