Billeder fra Gellerups historie kan ses flere steder i løbet af foråret

Billeder fra Gellerups historie vil i løbet af foråret være at se både i Gellerup og i Aarhus. Otte store plancher skal vise Gellerup – dengang og nu

af Doron Haahr, museumsinspektør på Gellerup Museum

I det sidste halve år har der i forbind­else med Helhedsplanen været stor fokus på fremtiden for Gellerupområdet. Hvad skal der ske, og hvordan kommer her til at se ud? Spørgsmålene er mange.

Midt i alle fremtidsplanerne er det sjovt at dykke ned i historien og se, hvordan området så ud tidligere. Vidste du for eksempel, at der for 50 år siden ikke var andet end marker, der hvor Gellerupparken i dag ligger? Vidste du, at man i starten af 1970’erne rev en stor bondegård ned? Det gjorde man, fordi den lå lige der, hvor City Vest skulle bygges.

Udsnit af kort fra 1931 med indsat foto: Administrationsbygningen i Brabrand Boligforening - omgivet af marker

Udsnit af kort fra 1931 med indsat foto: Administrationsbygningen i Brabrand Boligforening - omgivet af marker

Med et kig på gamle billeder opdager man, at Gellerup altid har forandret sig. Først var her marker, så kom der boligblokke – og i fremtiden er her en bygade og højhuse.

I løbet af foråret vil man i Aarhus og i Gellerup kunne se otte plancher, der alle viser billeder af området fra dengang og nu. Der er otte temaer, og man vil blandt andet kunne se flere billeder fra dengang, her var marker, ligesom man vil kunne se billeder af, hvordan indkøbsmulighederne har forandret sig, og hvordan børn og unge igennem årtierne har præget området.

Plancherne er blevet til i et samarbejde mellem Gellerup Museum, Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv, Folkeinformation, Gellerup Bibliotek og Gellerupsekretariatet.

Udstillingskalender:
I uge 6, 7 og 8 vil plancherne kunne ses i den store glascontainer på Bispetorv i Aarhus foran Aarhus Teater.
I uge 9, 10 og 11 udstilles plancherne på Gellerup Bibliotek
I uge 12 og 13 udstilles plancherne i indgangshallen på Aarhus Rådhus
Fra uge 14 udstilles plancherne på Gellerup Museum

Gellerup Museums åbningstider
Gellerup Museum er bestemt et besøg værd! Vi har åbent hver tirsdag kl. 15-17 og vi har fast åbent den første søndag i hver måned kl. 14-16.

Museet kan desuden besøges hvilken som helst weekend, hvis der er indgået en aftale på forhånd. I weekenden er der gratis entré. Det er dog en god idé at henvende sig nogle dage i forvejen, da åbningen skal koordineres med en af museets frivillige.

I hverdagene holder museet desuden åbent efter aftale for f.eks. skoleklasser. En klasse med 12 elever eller derunder koster 300 kr. En klasse med mere end 12 elever koster 500 kr.  

Find Gellerup Museum:
Gudrunsvej 16, 6. th. 8220 Brabrand
Gellerupmuseum.dk og på Facebook (søg efter vores gruppe ”Gellerup Museum”)

Kontakt Gellerup Museum:
Museumsinspektør Doron Haahr, tlf. 61 22 17 68, doha@bbbo.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt