De længe ventede sundhedstjek er i gang

Beboere på Toveshøj og i Gellerup kan gratis møde op i Laden – onsdage 13-15

tekst af Rosita Ahmadian – foto af Helle Lykke Jørgensen

Der var der en stor interesse for at få et sundhedstjek blandt huset brugere, da Sundhedscaféen i Gellerup-Toves­høj åbnede dørene for første gang onsdag den 12. januar ved beboerrådgivningen i Tousgårdsladen på Edwin Rahrsvej 6 B. De fremmødte fik et sundhedstjek eller bestemt deres biologiske alder.

Tilbuddet er åbent hver uge, hvor beboerne i Gellerup-Toveshøj kan hver onsdag fra kl. 13.00 til 15.00 møde op i Tousgårdsladen og få et gratis sundhedstjek af en sygeplejerske. Her kan man bl.a. få målt blodtryk, blodsukker, fedtprocent, og kroppens biologiske alder.

Tre til at løfte opgaven
Der er tre ansatte i sundhedscafeen. Helle Dybdal Jensen som er projektleder, Rosita Ahmadian, projektmedarbejder, og Marianne Viskum, som er sygeplejerske.

Der er tre ansatte i Sundhedscafeen; Sygeplejerske Marianne Viskum, projektleder Helle Dybdal Jensen og projektmedarbejder Rosita Ahmadian.”

Der er tre ansatte i Sundhedscafeen; Sygeplejerske Marianne Viskum, projektleder Helle Dybdal Jensen og projektmedarbejder Rosita Ahmadian.”

Hvad er en sundhedscafé?
”En sundhedscafé er et sted, hvor beboerne i Gellerup og Toveshøj kan henvende sig og få sig et sundhedstjek, der bl.a. indeholder måling af blodtryk og blodsukker.

Sundhedstjekkene vil blive lavet af en sygeplejerske. Der vil efterfølgende være mulighed for en sundhedssamtale og guidning i forhold til de lokale tilbud om sunde aktiviteter, der findes i Gellerup-Toveshøj,” fortæller Helle Dybdal Jensen, der er projektleder for sundhedscaféerne, og fortsætter:

”Alle beboere i de to boligområder er velkomne til at benytte sundhedscaféen, som er et lokalt sundhedstilbud. Vi vil i sundhedscaféen forsøge at øge beboernes kendskab til lokale sunde aktiviteter og være med til at styrke lokale tilbud med sundhed gennem fælles aktiviteter.”

”Men vi er ikke sundhedsapostle, der udelukkende fokuserer på mere motion og få folk til at undlade at spise slik og chokolade. For sundhed kan være mange ting. Sundhed kan også være samvær, fællesskab og trivsel.”
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt