Skræppebladet blev ikke kapret

Det medførte en last, det blev betalt for

af Hans Esmann Eriksen, debatredaktør Skræppebladet

Ole Vad Odgaard rejser i sin kommentar et væsentligt spørgsmål. Er Skræppebladet reelt et beboerblad, der afspejler debatten mellem beboerne, eller er bladet en dikkende lammehale, der kun gør, hvad Brabrand Boligforening siger, det skal?

Ole tager sit udgangspunkt i forløbet omkring tilblivelsen af et ekstraordinært Skræppeblad, der udkom før afstemningen om Helhedsplanen. Jeg vil her beskrive det hændelsesforløb, jeg har set, samt forklare det formelle forhold mellem foreningen og Skræppebladet.

Skræppebladet er både et beboerblad og et foreningsblad
Vedtægterne slår fast, at Skræppebladet er et beboerblad, der redigeres af en valgt redaktion og en valgt ansvarshavende redaktør. Aftalen med boligforeningen indebærer, at foreningen kan skrive og selv tage ansvar for en række foreningssider, hvor man kan sende officielle meddelelser til beboerne. Ligesom foreningen ikke kan redigere i Skræppebladets sider, kan Skræppebladets redaktør ikke redigere i foreningssiderne.

Hvem tog initiativet til det ekstraordinære blad
Ad hoc udvalget har ansvaret for at planlægge og gennemføre helhedsplanen. Udvalget består af repræsentanter for foreningsbestyrelsen og afdelingerne Gellerup og Toveshøj. Udvalget havde behov for at informere beboerne om indholdet af planen. Det er ikke specielt mærkeligt, at udvalgets medlemmer går ind for, at helhedsplanen gennemføres.

Repræsentanterne for de to afdelingsbestyrelser foreslog, at der blev lavet et Skræppeblad med informationen. Det skete efter 1.november, hvor der var redaktionsmøde, men før deadline for decembermødet.

Det ekstraordinære blad er en meddelelse fra foreningen
Redaktøren debatterede med ad hoc udvalget, om det skulle være et journalistisk blad, hvor redaktionen sikrede en nuanceret beskrivelse af samtlige elementer i planen.
Ad hoc udvalget ønskede selv at skrive og redigere de enkelte indlæg. Derfor blev det foreslået, at materialet skulle fremstå som foreningsblads materiale.
I det ekstraordinære blad er der tydeligt i lederspalten gjort opmærksom på, at indholdet er skrevet af ad hoc udvalget, og, at indholdet ikke af alle bliver opfattet som nuanceret.

Skræppebladet blev ikke kapret – det medførte en last
Det blev på redaktionsmødet nævnt, at der kunne komme en forespørgsel. Efter mødet fik redaktøren en forespørgsel. Han foreslog, at man kunne anvende redaktionen, men ad hoc udvalget ønskede materialet rykket ind som en foreningsmeddelelse. Dertil kommer, at ad hoc udvalget betalte alle omkostninger ved produktion og distribution af det ekstra blad.
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Skræppebladet blev ikke kapret”


 • 1

  webmaster skriver:

  For at rydde evt. misforståelser af vejen:
  “last” i denne tekst skal forstås som “en skibsladning varer”

  Underrubrikken kan derfor læses som:
  “Skræppebladets ekstra-nummer i december bragte en last – altså særlige sider – som bladet og dermed beboerne blev betalt for af en særlig pose penge, der vedrører Helhedsplanen for Gellerup-området”

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt