Frihedsberøvelse

Læserbrev

I de senere år har pressen gang på gang gjort opmærksom på, at frihedsberøvelse er psykisk skadeligt – ikke mindst for de yngste. Ikke desto mindre har Folketinget nedsat den kriminelle lavalder, således at endnu flere unge nu bliver ofre!

Det er ligeledes velkendt, at de unge under fængslingen bliver ”bedre” til at udøve kriminalitet.
De unge lærer af de ældre ”rollemodeller”, de møder i fængslet.

Alligevel sender dommerne unge mennesker i fængsel den ene gang efter den anden.

Vi må kræve, at der snarest bliver mulighed for at vælge et eller helst flere alternativer til den skadevoldende frihedsberøvelse. Stop med at svigte de unge!

På TV har man netop kunne følge en serie: ”BS og basserne” (B. S. Christiansen, jægersoldat). Serien handlede om 12 unge mænd, som var ekstremt overvægtige. BS´s program viste sig at være så effektivt, at nogle tabte op til ca. 30 kg! Vægttabet var imidlertid langtfra den eneste positive effekt, der var helt klart tale om en væsentlig forbedring og personlig udvikling af de unges

  • selvtillid
  • sociale liv
  • livskvalitet
  • fremtid herunder
  • uddannelsestilbud og ansættelsesmuligheder inden for forsvaret
  • økonomi
  • m.m.

Forslag til forsøgsprojekt om løsning af kriminalitet:

Det i TV viste træningsprogram kan naturligvis ikke umiddelbart løse kriminaliteten, men skal modereres – formentlig betydeligt.

Vi må derfor have BS til at holde et foredrag om, hvordan vi efter hans mening kommer kriminaliteten til livs.

Vi må få BS til at lede og gennemføre et sådant forsøg! Måske skal yderligere 4 – 5 jægersoldater involveres i projektet?

Man kunne tænke sig et forsøgsområde (geografisk) og en forsøgsperiode, hvor man høster erfaringer med et sådant træningsprogram. Vi må have fat i politikerne om etablering af et sådant forsøg, som naturligvis senere vil blive gennemført på landsbasis!

I forsøgsperioden skal dommerne dømmes til at undlade at bruge frihedsstraf og skal i stedet ”dømme” de unge, der ønsker det, til at gennemføre ovennævnte træningsprogram.

Det er min overbevisning, at de unge, der gennemfører et sådant træningsforløb med de ovennævnte positive effekter, er færdige med deres kriminelle løbebane!

http://www.bschristiansen.dk/

Vagn Krarup Holst
Janesvej 29, 3.
8220 Brabrand
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt