Fra Gellerup til Shanghai

18-årige handelsskoleelev Sarah Naser fra Gellerup har været på studierejse til Kina, hvor hun blandt andet så Den lille havfrue på EXPO 2010

Sarah Naser var kun 17 år, da hun sidste år kom hjem fra skole og sagde til sin far, at hun gerne ville en tur til Kina. Samme dag havde inspektøren på Handelsgymnasiet i Viby nemlig fortalt eleverne om den spændende rejsemulighed.

”Min far sagde bare ”ja ja”. Han troede vidst ikke rigtig på det,” fortæller Sarah Naser, som skyndte sig at skrive en ansøgning. Og hun var heldig, for hun blev udvalgt til at deltage på Kina-rejsen sammen med fire andre elever fra Viby-skolen, en elev fra Oluf Palmes Allé og en elev fra en handelsskole i Odense.

”For at være kvalificeret som ansøg­er måtte man højst have 15 procent fravær, man skulle have et godt gennemsnit, og man skulle kunne være en god repræsentant for skolen,” fortæller Sarah, der er den første elev med palæstinensisk baggrund, der er kommet med på sådan en studietur. Og hun var også heldig at modtage et legat, som var med til at betale noget af udgiften ved rejsen.

Tai chi og Benny A

I november gik turen til det store land i Østen. Målet var storbyen Shanghai med omkring de 20 millioner indbyggere. Her besøgte Sarah og hendes seks rejsekammerater i to uger Fudan University, hvor de fik undervisning i blandt andet tai chi, økonomi, kultur og historie.

”Og så havde vi teambuilding sammen med nogle unge kinesiske studerende. Det var nogle sjove opgaver, som viste, at kinesere tænker lidt anderledes end os”.

Næste stop på rejsen var Nordic Light House, som var et fælles nordisk udstillingssted, som lå uden for den store EXPO 2010-udstilling.

”Her lavede vi forskellige projekter. Blandt andet undersøgte vi, hvordan kineserne opfatter ”fritid”, det er nemlig noget, som de ikke har ret meget af. Og vi optrådte som værter ved forskellige arrangementer, blandt var digteren Benny Andersen på besøg,” fortæller Sarah, der også viste gæster ind til et modeshow, som blev holdt på udstillingen.

Selve EXPO 2010-udstillingen besøgte Sarah og kammeraterne kun en enkel dag. Det var et kæmpe sted og en spændende oplevelse, hvor de blandt andet kunne hilse på Den lille havfrue, som også var kommet langt hjemmefra.

Silkemarked og kjoler

Den sidste uge på rejsen gik med at tage på sightseeing, hvor de besøgte en teplantage og et stort silkemarked, hvor Sarah nåede at få syet 10 forskellige kjoler og en lækker burberry-jakke.

”Vi var også oppe at spise i en restaurant, som drejede rundt, så man kunne se hele Shanghais skyline. Det var flot. Og så så vi også et buddhistisk tempel,” fortæller Sarah, som nu er blevet rigtig bidt af tanken om at rejse.

”Næste gang kunne jeg godt tænke mig at komme en tur til Hawaii eller måske Thailand. Her er der også mulighed for at komme på studietur,” siger Sarah, der efter sommerferien, når 2HG er overstået, tager et år på VUC, hvor hun skal læse samfundsfag, fysik, kemi, religion og historie mm.

Målet er om et halvandet år at læse jura på Aarhus Universitet, for Sarah, der er født og opvokset i Gellerup, har, siden hun var en lille pige, altid drømt om at blive advokat.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-02 Marts side 4-5
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2011-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data