Gellerup Museum fejrer et-års fødselsdag

Åbent Hus i museet på 6. sal torsdag aften den 31. marts – museet har rundet gæst nummer 1100

af Helle Hansen – foto (kun online) af Ulrik Ricco Hansen

Med udgangen af marts kan Gellerup Museum fejre sit første år som lokalt museum på sjette sal i nummer 16 på Gudrunsvej.
I løbet af det år har museet foreløbig haft mere end 1100 gæster på besøg, der alle har set eller genset den store femværelses lejlighed med den mest fantastiske udsigt ud over hele Aarhus By og Aarhusbugten.

Gæsterne er både helt almindeligt nysgerrige aarhusianere, som endelig har fået en anledning til at komme ud og besøge den ofte meget berygtede bydel. Eller der har været skoleklasser, der er i gang med at lave projektopgaver med ”ghettoer” som tema, eller pensionistoplysningsforbund, der har brugt et besøg på museet som en del af samfundsfagsundervisningen.

Og så har der også været en hel del nuværende beboere forbi, som gerne har villet høre noget om Gellerups historie for at lære noget om, hvad baggrunden var for byggeriet, den gang tilbage i 1960’erne, hvor de store idéer tog form.

Doron Haahr fra Gellerup Museum i museets ungdomshybel

Doron Haahr fra Gellerup Museum i museets ungdomshybel

Ekstra åbnet for at fejre dagen
Det er Gellerup Museums Venneforening, der står bag fødselsdagsarrangementet om aftenen torsdag den 31. marts fra kl. 19.00-21.00. Her vil der blive budt på boller og lagkage til alle fremmødte.
Og der er også mulighed for at opleve fotoudstillingen ”Gellerupbilleder 1960-2030”, som allerede har været udstillet i 2017´s glascontainer ved siden af Aarhus Rådshus.

Er man forhindret i at møde op til fødselsdagsarrangementet er der mulighed for at besøge museet og se foto-udstillingen hver tirsdag kl. 15-17 – og den første søndag i hver måned kl. 14-16 (næste gange er 6. marts og 3. april). Og så bliver der også holdt ekstra åbent på Gellerup Museum i påskeferien med flere spændende ting på plakaten – Læs mere på www.gellerupmuseum.dk eller tjek facebook.dk/gellerupmuseum

Smag det somaliske køkken med Gellerup Museum

Torsdag den 3. marts har alle, der er nysgerrige omkring afrikansk kultur, og som ikke ved, hvordan Anjeelo og Mufoo smager, mulighed for at komme og smage på det somaliske køkken.
Det sker, når Gellerup Museum i samarbejde med tre somaliske kvinder, der alle er bosiddende i Gellerup-området, serverer en lang række smagsprøver på typisk somalisk morgenmad, frokost og aftensmad, mens kvinderne fortæller om det somaliske køkken og somaliske madtraditioner.

Arrangementet foregår i Beboerhuset Tousgaardsladen, der stiller køkken til rådighed.

Pris inklusiv smagsprøver: 60 kroner.

Tilmelding på tlf. 61 22 17 68
eller doha@bbbo.dk
Det er tilmeldingsfrist mandag den 28. februar.
Pladserne dog efter ”først til mølle”.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt