Læsehesten – Holmstrup Bogcafé

Traditionsrig aktivitet lægger stærkt ud

tekst og foto af Jens Skriver

De senere år er Læsehesten i Holmstrup blevet ramt af flere tragedier. For få år siden døde Svenne (Bornholmeren) i en alt for ung alder. Han var meget omhyggelig med at sætte bøger på plads. Sidste forår døde arbejdsbien og ildsjælen, Lars Eg, også i en alt for tidlig alder. Han hjerte bankede ikke mindst for Læsehesten.

Den sidste aktivist Rudolf Bay var i syv sind med, hvad han skulle gøre. Skulle han opgive eller prøve at starte aktiviteten op på ny? Han valgte det sidste og indkaldte til et møde om reorganisering. Indtil nu har 11 frivillige meldt sig til at tage en tørn for Læsehesten.

Christina har kunder i butikken

Christina har kunder i butikken

Vigtigt at smide væk
Læsehesten har mange brugte bøger, og utallige er i årenes løb gået igennem deres hænder. I almindelighed er brugte bøger ikke det, der er mange penge i. En arkivars vigtigste opgave er at smide væk, så arbejdsgruppen begyndte med at smide 10 tons bøger ud.

Alle dubletter og blade røg væk. Arbejdsgruppen brugte hverandres faglighed til at vurdere, hvad der var bevaringsværdigt. Der næppe nogen, der vil udstede en garanti for, at noget kostbart ikke er gået med i købet.

Der kommer hele tiden nye bøger. F.eks. afleverer Genbrugspladsen dem, der bliver afleveret her. For øjeblikket mangler man reoler.

Masser af bøger

Masser af bøger

Bogcaféen
I princippet er Læsehesten en butik, hvor bøger kan byttes, men i praksis kan man hente. I hvert fald inden for rimelighedens grænser. Aktivisterne skiftes til at passe butikken.

Den første onsdag i februar mødtes man til planlægningsmøde. Mange idéer blev luftede, og der var enighed om et planlægningsmøde en gang i kvartalet og en arbejdsdag mindst en søndag i foråret. Der skal indrettes et hyggehjørne, hvor Rikke vil læse højt for børn søndag 6/3.

Åbent hver søndag kl. 14-15
Hver onsdag kl. 17.30 – 18.30.

Og ved henvendelse i Genbrugsen mandag kl. 15.30-16.30.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt