Afd. 4+5: Vær med til at forme Gellerup og Toveshøjs fremtid

Afdeling 4: Gellerupparken – afdeling 5: Toveshøj

Alle inviteres til Seminar i Foreningernes Hus d. 27.-28. april

DU er inviteret til et 2-dagsseminar i Foreningernes Hus om sundhed og trivsel i Gellerup/Toveshøj. Alle, der møder op, bliver hørt og får indflydelse.

Definition af sundhed og trivsel

Gellerup Bibliotek, Folkeinformation, Sundhedshuset, Jobhjørnet samt Sundhedscenter Aarhus vest ønsker i deres samarbejde, at der skal være mere fokus på trivsel og sundhed i Gellerup og Toveshøj, og derfor er denne konference kommet op at stå.

”Vi inviterer derfor alle borgerne i området til at være med at til at definere hvad deres bud på sundhed og trivsel er. Vi ønsker, at de, der bor i Gellerup/Toveshøj, får mere indflydelse på, hvordan vi skal arbejde med sundhed og trivsel og det gerne i samarbejde med borgerne,” siger Lone Hedelund, som er projektleder for videreudvikling af det nuværende fællessamarbejde, som kaldes Community Center Gellerup.

Konferencen finder sted onsdag den 27. april kl. 12 til kl. 22 og torsdag den 28. april fra kl. 9 til kl. 16.

Måske skal vi brainstorme på konferencen

Tilknytning til området

Lone Hedelund forklarer, at planen med seminaret er at finde 4-5 fælles aktiviteter, som man kan arbejde videre med i den kommende tid. Det kunne f.eks. være planer om, hvad børn skal lave i sommerferien, eller ældre mennesker, der skal dyrke motion og nogle af alle de idéer, der kom frem på Samvirkets Årsmøde.

Deltagere på konferencen kan også være personer, der arbejder i området, og andre med tilknytning til området: her tænkes f.eks. på repræsentanter fra Meyer-projektet, fra Globus1 eller fra Filmprojekt Gellerup.

Vær med begge dage

Konferencen strækker sig over to hverdage, hvor det kan være svært for beboere, der er i arbejde, at deltage. Alligevel håber Lone Hedelund, at det vil være muligt for en del beboerne at deltage. Da konferencen også ligger om aftenen, er der arrangeret børnepasning for dem, der har behov, ligesom der er mad og drikke. Det er gratis at deltage i konferencen.

For at få det fulde udbytte som deltager er det vigtigt, at man deltager begge dage. Gennem konferencen kommer man til at arbejde med sig selv og får en fælles forståelse af området og til at se på de historiske perspektiver for Gellerup/Toveshøjs i forhold til både de lokale, urbane og globale påvirkninger af samme.

Idéen med konferencen er også at få et godt afsæt for at få en fælles proces med alle i området igangsat i forhold til at skabe en fælles vision for indsatsen omkring sundhed og trivsel.

Lone Hedelund opfordrer derfor alle til at komme – også dem, som ikke plejer at komme til den slags arrangementer. Man skal heller ikke holde sig tilbage, selv hvis man ikke føler sig så sikker på dansk, så kan man få hjælp af de tilstedeværende medarbejdere fra Folkeinformation.

Her skal konferencen foregå

Alle vil blive hørt

Der er ingen, der bliver ignoreret på denne konference, og i konferencen bruges mange metoder, så alle bliver hørt. Så det er bare med, at komme af sted og påvirke din egen og dit områdes situationen.

”Vi medarbejdere kunne godt bare sætte os sammen og brainstorme og finde nogle forslag og så igangsætte disse, men vi kender jo ikke alle beboernes behov og ønsker, og det vil vi gerne, så derfor var det naturligt, at lave denne konference,” mener Lone Hedelund.

Beboerne i Gellerup ved bedst, hvad der er godt for deres område, og det bliver der nu lyttet til. Derfor er der al mulig grund til, at møde op og komme med sin mening.

Deltagelse er gratis.

Tllmelding til lokalbibliotekerne[AT]aarhus[DOT]dk eller på Gellerup bibliotek, enten ved at møde op eller ved at ringe på 89 40 96 40. Deltagelse og forplejning er gratis.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-03 april

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

 • Øv - ikke god
 • Nogenlunde
 • OK
 • Cool - god artikel
 • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-03 april side 29
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2011-03 april

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

 • kl. 12-22 konference dag 1
  Afd. 4+5: Vær med til at forme Gellerup og Toveshøjs fremtid
 • kl. 9-16 konference dag 2
  Afd. 4+5: Vær med til at forme Gellerup og Toveshøjs fremtid
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data