Gellerup Museum fejrer 1-årsfødselsdag

Det markerer vi ved at holde åbent på vores fødselsdag den 31. marts samt i påsken

af Marianne Stenberg, journalist Brabrand Boligforening

Gellerup Museum har den 31. marts 1-årsfødselsdag. Siden åbningen har over 1200 mennesker besøgt museet, og det har været alt fra skoleklasser til gymnasie- og universitetsstuderende samt højskoler, pensionister, embedsmænd, almindeligt interesserede udefra og beboere i
Gellerup/Toveshøj. For blot at nævne nogle få eksempler.
 
”Gellerup Museum var det første museum i Danmark af sin slags. Museet fortæller historien om et af de mange velfærdsbyggerier, der forandrede Danmark i årtierne efter 2. Verdenskrig, og som noget særligt er museet placeret i netop området – i en lejlighed midt i Gellerupparken. Siden åbningen har andre boligområder i Danmark haft kontakt til Gellerup Museum for at lade sig inspirere af projektet,” fortæller museumsinspektør på Gellerup Museum, Doron ­Haahr.

Gellerup Museum inviterer alle til fødselsdag
Torsdag den 31. marts kl. 19-21 inviteres alle til at fejre Gellerup Museums fødselsdag. Det foregår på museet, hvor der vil være boller og lagkage til de fremmødte. Samme aften vil der være mulighed for at se fotoudstillingen ”Gellerupbilleder 1960-2030”, der viser hvordan Gellerup/Toveshøj rejste sig fra bar pløjemark, og hvordan området i de kommende år vil ændre sig.
 
Mød beboerne i påsken
Hvis man ikke når fødselsdagsfesten, kan Gellerup Museum opleves i påsken. I påsken vil man på museet kunne møde beboere fra Gellerup og Toveshøj, der har boet i området i kortere eller længere tid. Blandt andet vil man kunne møde Svend Erik og Inga, der har boet i den samme lejlighed i Gellerup i 42 år.

Beboerne vil fortælle om deres oplevelser og om dagliglivet i Danmarks måske meste omtalte boligområde. Mød op og få et unikt indblik i livet i Gellerup og Toveshøj.
 

Hvor:
Gellerup Museum, Gudrunsvej 16, 6. th. 8220 Brabrand

Hvornår:
Fødselsdag 31. marts kl. 19-21
og Påskeåbent 24. og 25. april kl. 14-16.

Pris:
Gratis entré til alle arrangementer

Kontakt:
Helle Hansen, tlf.: 40 71 86 75
Yderligere info: gellerupmuseum.dk eller vores gruppe på facebook
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt