Gellerup Museum inviterede indenfor i det somaliske køkken

Der manglede bare en kamel

tekst og foto af Doron Haahr, museumsinspektør på Gellerup Musuem

En torsdag først i marts inviterede Gellerup Museum indenfor i det somaliske køkken. Arrangementet var et åbent arrangement, og vi fik booket alle 30 pladser. Derfor var der en god stemning, da folk mødte op i Ladens lokaler, hvor arrangementet blev afholdt.

Gæsterne kom alle med en stor nysgerrighed, og de fik lov at smage typisk somalisk mad. Der var både eksempler på somalisk morgenmad, frokost og aftensmad.

Det var tre somaliske kvinder bosiddende i Gellerup og Toveshøj, der helt havde sagt ja til at lave maden. Ikke nok med at de lavede maden. De var også til stede på selve aftenen, hvor de fortalte om somaliske madtraditioner og hvordan det somaliske køkken fungerer.

Folk fik blandt andet at vide, at det somaliske hovedmåltid indtages først på eftermiddagen cirka kl. 13-14. Derudover fik folk at vide, at der denne aften manglede én central ting: kamel. I Somalia spises kamelkød ligesom kamelmælk drikkes. Kamel er dog ikke til at få i Danmark, derfor måtte folk undvære kamel.

Tanken bag arrangementet var, at folk altid kan tale sammen over et måltid mad. Snakken gik, og folk var meget interesserede og spørgende. Ilham, der var en af kvinderne, der havde lavet maden, var rigtig glad for folks fremmøde og nysgerrighed, og aftenen sluttede med, at hun ganske rørende sagde tak for folks fremmøde og interesse.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt