Afd. 4: Grønærtens nyttehaver er i fuld gang med at spire

Afdeling 4: Gellerupparken

Haveforeningen Grønærten bliver udstillet i Århus midtby på ”I love Gellerup”-festivalen

af Helle Hansen

Foråret er kommet, og havefolket i Grønærten i Gellerup er for længst gået i jorden og har både sået spinat og lagt kartofler. Og så snart solen skinner, summer det af liv og kolonihaveidyl omkring de små nyttehaver, som bliver passet og plejet og nusset.

Haveforeningen kan i år melde næsten alt optaget. Der er dog endnu et par ledige haver, hvis nogle beboere skulle mærke, at det begynder at krible i fingrene.

For mange udefrakommende er det en overraskelse, at der findes nyttehaver mellem de høje betonblokke midt i Gellerupparken. Men det har der faktisk gjort i over 40 år, og flere af nutidens havelejerne har haft deres lille jordlod i over 25 år.

Og det fatum, at mange ikke ved eller tror, at der findes en haveforening i Gellerup, gør, at Grønærten har sagt ja tak til at deltage i happeningen ”I love Gellerup” på Klostertorv lørdag den 28. maj. Her vil haveforeningen lave en lille udstilling med et par trillebøre med jord og planter og forskellige haveredskaber, som skal være med til at oplyse århusianerne om, at der også findes sådanne grønne tilbud midt i byens store såkaldte beton-ghetto.

Beboere, som ønsker at få en ledig have, skal kontakte beboersekretær Vibeke Dam Hansen i Yggdrasil – tlf. 86 25 10 17 eller viha@bbbo.dk. Det koster 100 kroner om året at leje en have.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt