Lokalskræppen på vej til Gellerup og Toveshøj

Beboerne får fremover endnu flere lokale nyheder om det sted, hvor de bor. Og de kan allerede nu følge med i daglige nyheder på gellerup.nu

af Helle Hansen – fotocollage (kun online) af Ulrik Ricco Hansen

Beboerne i Gellerup og Toveshøj kan glæde sig til næste nummer af Skræppebladet, som udkommer 1. september. Her får de nemlig deres helt eget nye lokalblad med som indstik.

Som det har været omtalt i Skræppens maj-nummer er det den nye struktur, hvor afdelingerne kan lægge deres egne lokalsektioner ind i bladet, som åbner mulighed for tiltaget.

Gellerup og Toveshøj går foran
Det er afdeling 4 og 5, der sammen med Samvirket i Gellerup og Toveshøj, står sammen om det nye indstik, som vil blive fremstillet i samarbejde med bydelsportalen www.gellerup.nu.
Dermed kan afdelingerne skrive meget mere om de helt lokale begivenheder end nu, hvor afdelingernes historier indgår i det store Skræppeblad, der jo også gerne skal være interessant for læsere i alle de andre afdelinger.

Hvad skal bladet hedde?
Men alt det fortælles der mere om i …. – ja, hvad skal det lokale indstik egentlig hedde?
Det ved ingen endnu, men der vil der blive udskrevet en konkurrence om navnet i det næste nye indstik. Men tænk gerne allerede nu på et godt navn til det nye ”barn”.

Fælles redaktion og forankring
Det nye Gellerup/Toveshøjsindstik vil få fælles redaktion med Gellerup.nu. Og det bliver den redaktion, som beslutter, hvordan det bedste beboerblad og den bedste bydelsportal skal se ud.

Det er en række parter i Gellerup, der er trådt sammen for at sikre et godt grundlag for at samle kommunikationen til beboerne; Afdeling 4 og 5, Samvirket og Gellerup Fællesråd.

Samvirket koordinerer samarbejdet, og i driftsgruppen for lokalblad/bydelsportal sidder også repræsentanter for afdelingerne sammen med repræsentanter for de kommunale aktører i området, ligesom en lang række af områdets foreninger og ildsjæle også er aktive i samarbejdet.

Journalist Birger Agergaard, der i de sidste tre år har været leder af borgerportalsprojektet, som blandt andet stod bag aarhusvest.dk, er engageret som tovholder. Og han skal både fungere som redaktør på lokalsektionen og bydelsportalen, ligesom han også skal undervise borgerjournalister og andre skribenter.

Brug for alle journalist-spirer
Det er skribenter og frivillige fra Skræppebladet og Gellerup.nu samt de lokale ildsjæle, der skal skrive og fotografere. Men der er brug for endnu flere frivillige, som har lyst hjælpe til med denne spændende opgave.

Hvis du mangler journalistiske færdigheder, så hold dig ikke tilbage, for der er også mulighed for at blive uddannet som borgerjournalist.
Har du lyst til at skrive, tage billeder, tegne, digte eller andet, så henvend dig til:

Helle Hansen
Formand for Gellerup Fællesråd
hellehm@gmail.com,
tlf.: 40 71 86 75 eller

Birger Agergaard
tovholder på Gellerup.nu
birger@bydele.dk, tlf. 61 30 86 99
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt