Gellerup stemmer – selvfølgelig?

af Birger Agergaard

Hver gang 43 vælgere i Gellerup stemte ved det seneste folketingsvalg for fire år siden, så var der 57, der valgte at blive hjemme. Den dramatisk lave stemmeprocent på 42,9 på valgstedet Globus1 var noget af en lussing til demokratiet, og mange arbejder nu på at hæve stemmeprocenten igen.

De unge i Ny-Dansk Ungdomsråd har allerede været på banen i Gellerup og vil fortsætte med det, og nu sætter Samvirket gang i en tilsvarende kampagne, der skal få både unge og ældre til at stemme til efterårets folketingsvalg. Det følger op på Grundlovsdagen, hvor der også blev sat en masse valg-halløj i gang.

Hvis du ikke stemmer, er der ingen der hører dig. Det kan vist ikke siges mere præcist

Hvis du ikke stemmer, er der ingen der hører dig. Det kan vist ikke siges mere præcist

Kampagnen hedder ”Gellerup Stemmer”
Der kommer til at ske meget op til valget, som kan komme meget hurtigt:
Lav et godt slogan: Samvirket vil dele ”valgkort”ud til beboerne med opfordring til at stemme. På den ene side af kortet skal trykkes et godt slogan i retning af ”Det nytter at stemme” eller noget bedre og sjovere. Send dit forslag til Samvirkesekretær Helle Hansen på helhan@aarhus.dk hurtigst muligt (vi ved jo ikke hvornår valget udskrives!) Der er biografbilletter til de to bedste.

Gæt stemmeprocenten: På den anden side af kortet kan man gætte på stemmeprocenten til folketingsvalget ved afstemningsstedet i Globus1. Den, der kommer tættest på, vinder en entre til AROS Your Rainbow Panorama.

Der skal holdes tema-valgmøder for henholdsvis unge, kvinder og ældre.

Måske skal der oprettes en ”medborgerforening” til at stå for valg-aktiviteter. Det kan være ret smart, fordi aktiv deltagelse i foreningen tæller med, når nydanskere søger om dansk statsborgerskab.
Bydelsportalen gellerup.nu vil også sætte demokrati-skabende projekter i gang, eksempelvis gennem workshops og uddannelse, som beboerne kan melde sig til for at kunne skrive og formidle deres holdninger på portalen og andre medier.

 
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Gellerup stemmer – selvfølgelig?”


  • 1

    webmaster skriver:

    Dette indlæg er lukket for kommentarer pga. Skræppebladets vedtægter §7 hvor der bl.a. står: “Eksterne valgpolitiske indlæg optages ikke i det umiddelbart før et valg udkommende nummer.”


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt