SanseSpil i ”Sigrids Stue”

tekst og foto: Jytte Lund Larsen

Kunstneren Sandra Johnston fra Nordirland bruger alle sanser i sin maleriske udtryksform. Hun er optaget af, hvordan mennesker i hendes omgivelser udtrykker tanke, handling og værdier. Det er udgangspunktet, når hun laver workshops i ”Sigrids Stue” i Foreningernes Hus.

Publikum kan blive en del af hendes motiv. Spontanitet, kreativitet og leg er hendes tilgang til kunst. I øjeblikket lader Sandra Johnston omgivelser og beboere i Gellerup tale til hende, når hun færdes i området.

Sandra Johnston sanser sensommer.

Sandra Johnston sanser sensommer.

Sådan maler Sandra Johnston
Sandra Johnston maler, hvordan hun tænker, føler og bevæger sig. Hun siger, at tegning og art performance ligger tæt op af hinanden.

De havblå øjne stråler, mens hun fortæller om en oplevet undervisningssituation, hvor en lærer hjælper en døvstum elev til at udtrykke sig. ”Denne iagttagelse lærte mig, at det ikke er en selvfølge, at jeg kan udtrykke mig,” siger Sandra Johnston.

Og hun fortæller videre, at hun ad denne vej også undrer sig over andre kulturer, hvilket er hendes inspirationskilde til at møde borgerne i Gellerup.

Ung kunstner
I begyndelsen af sit kunststudium førte Sandra Johnston en dialog med det tomme lærred. Resultatet blev et kunstværk, hun kunne sælge. I løbet af studiet blev den rødhårede kunstner fra landet optaget af konflikten mellem katolikker og protestanter. Det ændrede hendes udtryksform, hvor hun begyndte at male det, hun så i omgivelserne.

Man kan i hendes tidligere arbejder se, at hun har haft stor opmærksomhed på traumer og den kollektive bevidsthed, som hænger sammen med de fælles

værdier, der er i et traditionelt samfund. Denne bevidsthed er også med til at bestemme, hvordan vores adfærd er i forhold til andre mennesker.

Sandra Johnstons kunstneriske rejse
Sandra Johnston siger, at hun startede med at producere malerier, og at konflikten i Irland var overvældende at være i. Nu forsøger hun ’at lære at glemme’ og gå ind i en healende proces. Det bruger hun sin kreativitet til. ”Jeg bruger min kunst til at bygge bro mellem kreativitet og samarbejde med andre,” siger Sandra Johnston.

Der vil være både planlagte og spontane workshops i ”Sigrids Stue”, hvor man er velkommen til at besøge Sandra Johnston.

Sigrids Stue

Det er Århus Kunstbygning, som i august har åbnet en satellit i Gellerupparken. Sigrids Stue er et levende udstillingsrum for den allernyeste samtidskunst skabt på og til stedet. Kunstnerne bor i en lejlighed på Jettesvej 15 under deres ophold.
Sigrids Stue har taget navn fra Sigridsvej, som er postadressen for satellitten.

Disse kunstnere er en del af Sigrids Stue:
– Sandra Johnston: 01.08 – 30.09
– Mario Ybarra.JR: 01.10 – 30. 11
– Amitis Motevalli: Forår 2012
– Gruppen Asyl Dialog Tanken: Sommeren 2012

www.sigridsstue.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt