Thomas Buttenschøn indvier nyt musiksted i Gellerup

af Birger Agergaard

Musikcafeen i Mejlgade vil gerne have et musiksted i Gellerup, og da Gellerup fandt ud af det, var det som at slå to fluer med et smæk, for det ønske har bydelen selv.

Gellerup gør et scoop og kan præsentere dansk-zambiske Thomas Buttenschøn i Gellerup fredag den 9. september på Gellerupscenen.

Gellerup gør et scoop og kan præsentere dansk-zambiske Thomas Buttenschøn i Gellerup fredag den 9. september på Gellerupscenen.

Resultat: Musikcafeens Real-projekt får en satellit på Gellerupscenen på Gudrunsvej, og starten går fredag den 9. september med en forrygende koncert med dansk-zambiske Thomas Buttenschøn. Buttenschøn blev berømt med et slag og har på fem år udgivet fire albums, fyldt med varme sange. Buttenschøn kommer solo – og billetterne bliver billige.

I Gellerup er der begejstring over nyheden, som en gruppe beboere selv har arbejdet med på i et stykke tid. En af den er Susanne Schmidt Sørensen fra Gudrunsvej:

”Vi var nogle beboere, der selv havde fået den ide at få gang noget musik, for det er der behov for. Da vi hørte, at Musikcafeen havde samme ide, så var det jo bare med at samarbejde.
Gellerupscenen lægger lokaler til, og Susanne regner med, at der kan holdes 6-10 koncerter om året. De vil blive afviklet professionelt af Musikcafeen og med hjælp fra Gellerupscenen, Samvirkets kultur-komite og frivillige. Billetter sælges i forsalg på Gellerupscenen.

Hvilken slags musik skal der spilles?
”Det skal være verdensmusik, som ikke bare tiltrækker folk fra vestbyen, men fra hele Århus. Der er rigtig meget god etnisk musik, som laves i Gellerup-området, og det skal vi også høre her, men vi satser også på at få musik udefra, eksempelvis soulsangeren Pearl,” siger Susanne Schmidt Sørensen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt