Toveshøj mistede busserne

Danmarks største omlægning af busser ramte også Gellerup og Toveshøj

af Birger Agergaard

Toveshøj har helt mistet sine to buslinjer, og beboerne skal nu ned på Edwin Rahrs Vej for at nå en bus, og hvis de vil købe ind i City Vest, skal de endda skifte bus på den korte strækning.

Linje 15 ramte i helt bogstavelig forstand også Gellerup. Et nyt gadegennembrud fra ringvejen ind langs Globus1 og til Gudrunsvej er et af resultaterne af busomlægningen. Tilmed må personbiler køre på den nye vej. Så kommer der endnu flere farlige udkørsler til Gudrunsvej tæt på svinget. Men det er jo en anden historie…

Værst er det, at Toveshøjs beboere stilles ringere nu. 634 beboere fra den yderste del af Toveshøj er nu afskåret fra busbetjening Afdelingsformand Anett Sällsäter Christiansen har endnu engang skrevet til Midttrafik om denne urimelighed – denne gang med et konkret ændringsforslag til den køreplan, der lige er trådt i kraft.

Linje 15 bør forlænges
Anett S. Christiansen skriver blandt andet til Midttrafik:
”Overvej at forlænge ruten med tre stoppesteder og køre igennem Toveshøj. Det vil være oplagt at køre fra Gudrunsvej til Lenesvej og videre til Janesvej og ved den gamle endestation vende og køre ud igen til Edwin Rahrs Vej.

Der er mange voksne og børn, som hidtil har benyttet buslinje 5, specielt om morgen, til Åby Skole. Som det er nu, skal de fra Toveshøj zigzagge mellem en del blokke og over en vej og videre over en stor parkeringsplads og videre over en trafikeret Edwin Rahrsvej og videre over til stoppestedet Hejredalsvej for at tage bus 4a til skolen.
Mange beboere har også givet udtryk for, at de har svært ved at komme ned til butikker i City Vest, og de bliver derved isoleret. Dertil kommer, at Tovshøjskolens mange aktiviteter eftermiddag / aften medfører et stort behov for en bus.”

Anett Christiansen kan godt forestille sig, at City Vest nu mister kunder, fordi Toveshøjs beboere kun med besvær kan komme derned. Mange af dem vil nok vælge at handle i Bazar Vest, siger hun til Gellerup.nu.

Elsebeth Frederiksen fra Gudrunsvej er også utilfreds. Hun har taget den nye linje 15 og skriver denne kommentar på Facebook:

”Midttrafik – I er dumpet”
Hun skriver videre:
”Sjovt, at de siger, at der kommer flere afgange i området med mange kunder. Hvorfor kører 15eren så kun to gange i timen nu? Den bus er da altid proppet. Og så var den et kvarter forsinket nede fra Park Alle i dag. Det er ”flot”, når den kun går hver halve time.”

BONUS: Lyt til digteren Anett Sällsäter Christiansens fortælling fra (den tidligere) Linje 15:
www.youtube.com – søg på ”BRABRAND 8220” og vælg Busrute nr. 15

Fakta om busruter i Gellerup og Toveshøj
  • 4A kører ad Sigridsvej forbi City Vest og ind ad Silkeborgvej indtil centrum
  • 6A kører på Ringvejen rundt om Århus
  • A-busserne kører i hverdagstimerne med blot 5-10 minutters mellemrum. Aften og weekend kører de hvert 15. minut.
  • 15 kører ad Edwin Rahrs Vej og Gudrunsvej forbi GLOBUS1 ind til centrum
  • 11 og 12 kører ad Silkeborg med stop syd for City Vest

 

Businfo om køreplan og priser 8612 8622
www.midttrafik.dk

Nu er der en direkte vej fra ringvejen til Globus1 og videre til Gudrunsvej. Her kører 15-eren, hvorefter den kører op ad Gudrunsvej og til venstre ad Edwin Rahrs Vej. Toveshøj foreslår nu, at bussen kører et smut ind omkring Toveshøj.
Nyt stoppested ved Globus1
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt