Solhverv: Gellerups nye boligkvarter bryder jorden

A. Enggaard starter fundamentarbejdet for 141 moderne boliger i Gellerup, med fokus på bæredygtighed og fællesskab

Beboerne i B1- Gudrunsvej 2-10, kan fra den 11. juni forvente en del larm i 5-10 arbejdsdage, da A. Enggaard går i gang med fundament arbejdet på grunden overfor deres blok.

En del beboere har kigget over på den tomme grund overfor deres blok og undret sig over, hvad der skal ske der. Nu begynder arbejdet så.
I en pressemeddelelse skriver A. Enggaard, at de skal i gang med at bygge 141 nye boliger i området. Projektet har fået navnet Solhverv og passer fint ind i temaet for området, hvor det nuværende byggeri hedder Abildhøj.

Nye boliger med udsigt

De nye lejligheder i Solhverv vil variere i størrelser fra 42 til 88 kvadratmeter og vil primært have to eller tre værelser. Målgruppen er unge mennesker, der ønsker at bo tæt på midtbyen, uddannelsesinstitutioner og naturen. Dette afspejler en bredere tendens, hvor flere søger at kombinere bylivets bekvemmeligheder med adgang til grønne områder.

Byggeriet, som bliver ledet af entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard i samarbejde med pensionskassen PKA, er en del af en større strategi for at revitalisere Gellerup. Hidtil har området været domineret af Knud Blach Petersens boligblokke, men nu tilføres der mere variation i bygningsmiljøet med denne nye karrébebyggelse, der også inkluderer et rekreativt gårdrum.

Attraktivt område

Jacob Futterup Sørensen, projektudvikler hos A. Enggaard, understreger, at området er attraktivt på grund af dets beliggenhed og gode forbindelser til offentlig transport samt nærhed til diverse fritidsfaciliteter som Globus1, Gellerups nye bibliotek, den prisbelønnede bypark, svømmehallen og Bazar Vest.

Bæredygtighed og miljø

“Den oprindelige helhedsplan, som vi også har været med til at udforme, er en del af strategien om at tiltrække en mere blandet beboergruppe i Gellerup. Ønsket om naboskab og fællesskab er en vigtig drivkraft bag udformningen af Solhverv med forskellige boligtyper og flere slags fællesfunktioner. Øverst oppe ligger de fællesfunktioner, som er målrettet beboerne i ejendommen, mens der i stueetagen er placeret en række udadvendte faciliteter, herunder opholdsrum, køkken og værksted, som kan benyttes af beboere i bylivsforeningen, fortæller den ansvarlige arkitekt bag Solhverv Martin Krogh, partner hos ADEPT, og fortsætter: “Det har været et vigtigt fokus i projektet at reducere ressourceforbruget, hvilket blandt andet betyder, at vi har kunnet reduceret betonmængden i facadeelementerne med op til 30 procent sammenlignet med traditionelle elementer.”

Solhverv forventes at være klar til indflytning i løbet af 2025.

Denne artikel er baseret på en pressemeddelelse fra A. Enggaard.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladets webnyheder

af Elsebeth Frederiksen

nyhedslogoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data