Bingo-banko og masser af sild
Afdeling 7, 15 og 21 har været på tur til Rømø-Sylt. Skræppebladets udsendte var med og havde en fin tur med gode indtryk
Tekst og fotos af Dorit Barbara Strandgaard
De beboere i Brabrand Boligforening, som var hurtige nok, kunne bestille denne gode tur, som jeg var med på. For 150 kr. + 100 kr. til bingo-banko kunne man få den bedste tur til den nordlige del af Tysklands fjerdestørste ø, Sylt, som på dansk betyder sild.
Der var en herlig og rar stemning i bussen. Duften af gratis kaffe breder sig, og der er gang i den med bingospil og lidt lotterier undervejs. For mig bliver jeg fyldt op med glæde af alle de søde og glade medlemmer, og det er så hyggeligt, at jeg føler det som en stor familie i bussen. Vi er 44 passagerer.
Efter omkring tre timers kørsel kommer vi til Rømø Havn, hvor vi har en meget smuk udsigt, mens vi kører på den 9,2 km lange Rømødæmning. På Rømø Havn ser vi Sylt-færgen ankomme, og bussen kører om bord på færgen, hvor der er det dejligste sildebord reserveret til os.
Rundtur med dansktalende guide
Efter 35-45 minutter sejlads ankommer vi til Sylt, hvor vores guide, som er en af øens dansktalende, kommer ind i bussen. Han hedder John Nielsen og giver os en hyggelig fortælling i bussen om øens forskellige byer.
List er øens nordligste punkt i Tyskland, og Westerland er den største by på Sylt og derfor også det sted, hvor vi fik mulighed for at gå lidt på egen hånd. Der var blandt andet Windsurf World Cup Sylt, hvor man ser folk fra hele verden deltage til denne store begivenhed. Man skulle betale for at komme ind til den ellers meget smukke strand.
Vejret på Sylt er noget anderledes end i Danmark, og nogle af os kunne nøjes med T-shirt. Man ser også det karakteristiske flag fra øen – det såkaldte Nordfrisiske flag, som er gult, rødt og blåt i stedet for det velkendte tyske flag, men man kan også se andre nationalflag på øen.
Mange af de veje, der er på Sylt, er meget varierende både i bredde og i kvalitet, men også husenes arkitektoniske forskelligheder dominerede det smukke landskab. Mange af husene er med stråtag. Vi kørte også gennem den meget berømte by Kampen, hvor de kendte og rige bor. Her kan man se, hvilken velstand de har.
Kører baglæns og atter forlæns
Inden vores kære guide siger farvel, kommer vi på et biltog, som har eksisteret siden 1951. Her kører bussen op på en af togvognene, hvor bussen bliver spændt fast, og så kører vi resten af strækningen baglæns. Det var lidt mærkeligt, men på strækningen ser vi kæmpe solcelleanlæg og kæmpe vindmøller – og pludselig er vi på endestationen. Her tager vi videre hjemad, men først et stop ved grænsehandlen. Efter vores indkøb kørte vi videre til Ballum Slusekro, hvor vi fik vores vores aftensmad.
Jeg takker mange gange for den dejlige oplevelse, som jeg fik med alle jer på turen. Jeg kan varmt anbefale sådan en tur til alle jer andre, som ikke kom med.
Læs også
▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-09 November